Foto: Māra Treiberga
Kreptīgs gardums, ko likt uz rupjmaizes ar sviestu, mērcēs vai uz cīsiņiem sinepju vietā. Ķiploku malšanas procesa laikā brīnumlabi smaržo visa māja. Un daudzreiz pārbaudīts: ķiplokzaptes garša un smarža dara priecīgu un iedvesmo varoņdarbiem!
120Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 kgtomāti400 gķiploki3 ĒKsāls

Pagatavošana

1

Sagriež tomātus nelielos gabalos malšanai. Labāki ir tomāti, kuriem nav pārāk bieza un cieta miziņa.

2

Noloba ķiploku daivas.

3

Pirms malšanas tomātu gabaliņus mazliet notecina sietā, lai lielākā "zupa" notekas – citādi zapte sanāks pašķidra.

4

Tomātus maļ pamīšus ar ķiplokiem un samaltajai masai darba gaitā pa laikam jau pieber trešdaļu no paredzētā sāls daudzuma.

5

Kad viss samalts, pievieno atlikušo sāli un visu samaisa – maisa lēni, lai neiekultu gaisu!

6

Visu patur 15 minūtes, lai garšas savelkas, un tad nogaršo, kā ar sāļumu, Var gadīties, ka prasās vēl nedaudz sāls. Jāatceras, ka visam jābūt makten stipram un mazliet sāļākam nekā liktos, ka vajag – šie nav salāti, drīzāk garšviela, kā sinepes vai mārrutki.

7

Liek mazās burciņās, glabā ledusskapī vai pagrabā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!