Foto: DELFI
Ķirbja krēmzupa ir maiga, garšīga un sātīga. Viena no rudens omulīgākajām zupām, kas sasilda un nomierina. Cilvēks kļūst laimīgs un apskaidrots. Ķirbju zupa ir kā tāds latviešu gastronomiskais "Ommm". Pareizām sakot, "ņammm".
100Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 gab.mazais ķirbis1 gab.batāte2 gab.burkāni1 gab.sīpols1 gab.ķiploks1 gab.kokosriekstu piena bundža eļļa cepšanai pēc garšassāls pēc garšaspipari pēc garšaskajēnas pipari

Sagatavošana

1

Lūk, kas vajadzīgs ķirbja krēmzupai, ar ko var pabarot astoņus cilvēkus:

Foto: DELFI
2

Nomizo un sagriež burkānus un batāti – gan burkāni, gan batāte jāizvēlas palieli.

3

Ielej lielā katlā eļļu un liek tur sagrieztos burkānus un batāti. Mazliet apcep, apkaisot ar sāli un pipariem, pa brīdim sakrata. Kad nedaudz apcepts, pielej glāzi ūdens un uzliek katram vāku. Vāra uz nelielas uguns.

Foto: DELFI
4

Tad nomizo un sagriež gabalos ķirbi (no mazajām šķirnēm var ņemt veselu, no lielajiem ķirbjiem - apmēram ceturto daļu), liek katlā pie pārējiem dārzeņiem, pielej vēl vienu glāzi ūdens un liek katlam atpakaļ vāku. Atstāj vārīties uz nelielas uguns vēl minūtes 15.

Foto: DELFI
5

Tikmēr sakapā kubiņos sīpolu un ķiploku, pannā nedaudz apcep.

Foto: DELFI
6

Saceptos sīpolus un ķiploku katlā liek, kad ķirbis jau kļūst mīksts - garšai. Visu samaisa un pielej vēl glāzi ūdens, turpina vārīt.

7

Kad dārzeņi jau sāk jukt ārā, katlu ņem nost no uguns nedaudz atdzesē.

8

Tad visu sablendē, pievieno kokosriekstu pienu, vēl sāli, ja prasās, un kajēnas piparus pēc garšas. Pa brīdim apmaisot, zupu uzkarsē vēlreiz, līdz tā uzmet burbuli.

Foto: DELFI
9

Pasniedz karstu.

Garšīgi un sātīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!