Foto: DELFI
Šī vienkāršā un gardā recepte ir pārbaudīta vairākās paaudzēs un nekad nepieviļ. Ātrs un vienkāršs veids, kā ātri tikt pie gardumiem.

"Delfi" jaunākā mediju komunikāciju eksperte Evelīna Laura Krekovska ir aizrautīga gatavotāja. Viņas virtuvē tiek izmēģinātas gan jaunas receptes, gan top paaudzēs pārbaudītas vērtības. Kārtainās mīklas ābolkūciņas ir vienas no tām.

Ābolus pavasarī var aizstāt ar rabarberu kātiem. Ja izvēlas gatavot pavasarīgo versiju, tad kanēļa pievienošanu var apiet vai aizstāt ar vaniļu.
::recepte::

Ābolus nomizo, sagriež uz pusēm un izgriež serdi, izveidojot "laiviņas".

Sagatavo mīklu – ņem ārā no saldētavas un atlaidina, katru plāksnīti sagriežot divās vienādās daļās un nedaudz izrullējot.

Uz mīklas novieto ābola pusīti, tās viducī ber 2 tējkarotes ar iepriekš sajauktu cukura un kanēļa maisījumu, tad skaisti aizloka "aploksnē" – pretējos stūrus salipinot kopā .

Kad visas kūciņas novietotas uz plāts, pirms likšanas krāsnī tās apsmērē ar sakultu olu, lai tās iegūst savu zeltaini brūno krāsu.

Cep 25-30 minūtes 180 grādos vai kamēr gaiši brūnas.

No dotā daudzuma sanāks 12 ābolu kūciņas.

::!recepte::


Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!