Foto: Shutterstock
Ja neesi dzirdējis par fetas tomātu makaroniem, kas tik populāri kļuvuši vietnē "TikTok" (un visos citos sociālo mediju tīklos), ļauj tevi iepazīstināt ar tavu nākamo iecienītāko maltīti. Jā, tiešām šī recepte jau labu laiku pārņēmusi "TikTok" pasauli, un ir skaidrs, kāpēc: tie ir krēmīgi un tik sasodīti garšīgi.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
500 gķiršu tomāti4 gab.ķiploka daiviņas250 gmakaroni0.5 glāzeolīveļļa1 šķipsnasāls1 šķipsnamalti melnie pipari225 gfetas siers baziliks

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°. Izmanto cepeškrāsnij drošu cepamo trauku. Tajā kārto tomātus, aplej tos ar olīveļļu, pievieno sāli un piparus un rūpīgi visu samaisi. Pievieno fetas siera bloku cepšanas trauka centrā un pāris reizes apgriez to, lai tas pārklātos ar olīveļļu un garšvielām.

2

Cep apmēram 40 minūtes, proti, līdz tomāti pārsprāgst un feta izskatās izkususi (un māja smaržo debešķīgi!).

3

Ja vēlies, lai feta ir zeltaini brūna, tad, kad pagājušas 30 minūtes, noregulē cepeškrāsni līdz 230° un cep 10–15 minūtes.

4

Kamēr feta cepas, pagatavo makaronus atbilstoši ražotāja norādījumiem.

5

Tiklīdz trauku izņemsi no cepeškrāsns, pievieno ķiploka daiviņas. Sasmalcini fetu un tomātus ar dakšiņu un samaisi.

6

Virsū liek vārītos makaronus un visu samaisa. Feta un tomāti būtībā radīs mērci makaroniem.

7

Nogaršo un pievieno sāli un piparus pēc vajadzības. Iemaisi nedaudz sasmalcinātu baziliku un pabeidz ar sasmalcinātiem sarkanajiem pipariem. Izbaudi!

Ieteikums: Saglabā makaronu ūdeni. Ikreiz, kad gatavo makaronus, saglabā vienu glāzi makaronu ūdens, ja nu gadījumā makaronu ēdiens iznāk sauss. Lai gan ne vienmēr šajā receptē tas ir nepieciešams, tu to vari pievienot, ja jūti, ka fetas pastai ir nepieciešams vairāk mērces.

@everything_delish BAKED FETA PASTA | thanks @feelgoodfoodie for the recipe inspo! #recipe #pasta #feta #bakedfeta #bakedfetapasta #cheese #food #tiktokfood ♬ Aesthetic - Xilo

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!