Klāt patriotu nedēļa un svētku mielasts ir neatņemama svinību sastāvdaļa. Šefpavārs Raimonds Zommers iesaka ierasto svētku ēdienu klāstu papildināt ar kādu neierastu, bet reizē ļoti vērtīgu sastāvdaļu – pastinaku, ko raksturo kā neapgūtu, bet ļoti garšīgu un veselīgu dārzeni. Saldenās garšas dēļ pastinaks līdzinās batātēm, taču miltainā struktūra ir līdzīga kartupeļiem, un, kas īpaši svarīgi – šis dārzenis garšos arī bērniem.

Pastinaka izmantošana uzturā var būt ļoti daudzveidīga. Tas labi iederas zupās un biezeņos, kā arī sautējumos. Šefpavārs piedāvā pavisam vienkāršu recepti, kas palīdzēs labāk iepazīt pastinaku, izaicināt garšas kārpiņas un iekļaut šo uzturvielām bagāto sakni gan ikdienas uzturā, gan svētku mielastā.

45Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgpastinaki2 ĒKmedus2 ĒKeļļa pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Pastinakus rūpīgi nomizo un sagriež daiviņās.

2

Daiviņas izklāj uz cepešpannas, apsmērē ar medu un eļļu, kā arī pārkaisa ar sāli.

3

Daiviņas liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cep 15 – 20 minūtes, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un kraukšķīgas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!