Foto: DELFI
Mīlestībai pret kartupeļu plācenīšiem un pankūkām nav robežu, bet dažreiz ir forši pievienot vairāk krāsu un dažādību. Atā, kartupeļi! Sveiki, cukīni un burkāni! Pagatavo šos gardos plācenīšus (varbūt varētu pat nosaukt par kotletēm), kurus vari papildināt ar jebkuru citu dārzeni, kas aizķēries dobē vai ledusskapī. Vai ir lieki redīsi? Pievieno arī tos! Šī recepte ir daudzpusīga! Un pēcāk, kad šos gardumus būsi notiesājis, varēsi teikt: "Kurš gan zināja, ka dārzeņu plācenīši var garšot tik labi?"
40Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gcukīni1 gab.sarkanais sīpols170 gburkāni2 gab.olas100 gmilti sāls1 TKcepamais pulveris paprikas garšviela melnie pipari lociņi

Sagatavošana

1

Cukīni nomazgā, nomizo un uz rīves sarīvē. Liek lielā bļodā, pievieno tējkaroti sāls, apmaisa un atstāj uz 10 minūtēm atsuloties.

2

Tikmēr nomizo vienu sarkano sīpolu un burkānus.

3

Sīpolu sagriež ne pārāk smalkos gabaliņos un burkānus uz tās pašas rīves sarīvē.

4

Sīpolus un burkānus liek bļodā (bet ne tajā, kur atrodas cukīni), pievieno šķipsniņu sāls un visu pārlej ar karstu ūdeni. Apmaisa un aptuveni piecas minūtes ļauj blanšēties.

5

Pēc piecām minūtēm dārzeņus nokāš.

6

Ber bļodā un pievieno cukīni masu, no tās izspiežot lieko sulu.

7

Pievieno olas, cepamo pulveri, paprikas garšvielu, melnos piparus, sāli un miltus, visu samaisa.

8

Pievieno sakapātus lociņus un, ja ir vēlēšanās, sarīvētu sieru.

9

Uz uzkarsētas un ieeļļotas pannas liek cepties plācenīšus, neļaujot tiem saskarties. Apcep 3-4 minūtes no katras puses, līdz plācenīši kļuvuši zeltaini brūni.

Izbaudi!

Mūsmājās šos plācenīšus bauda kopā ar krējumu, grieķu jogurtu un tomātu salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!