![](https://images.delfi.lv/media-api-image-cropper/v1/ec331ff0-5ed2-11ed-b749-415cb14e63e9.jpg?w=576&h=313)
90Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
MĪKLAI:250 gkabacis (vai cukīni)200 gcukurs100 geļļa2 gab.olas1 šķipsnasāls1 TKvaniļas cukurs120 gmilti50 gkakao1 TKcepamais pulveris pēc garšasrīvēta šokolāde (šis nav obligāti) GLAZŪRAI:150 mlsaldais krējums100 gtumšā šokolāde
Sagatavošana
1
Sarīvē kabaci vai cukīni.
2
Sajauc cukuru ar eļļu, olām, sāli un vaniļas cukuru. Pieliek klāt sarīvētos kabačus.
3
Atsevišķi sajauc miltus, kakao, cepami pulveri, var likt klāt rīvētu šokolādi.
4
Visu samaisa kopā, lej kēksa formā un cep 50 minūtes 180 grādu temperatūrā.
5
Kad kūka padzisusi, to pārlej ar šokolādes glazūru. To gatavo tā: uz mazas liesmas silda 150 mililitrus saldā krējuma līdz pirmajam burbulim. Pārlej to pāri 100 gramiem salauzītai tumšajai šokolādei. Visu kārtīgi samaisa. Lej pāri kūkai pēc 10-15 minūtēm.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit