Foto: Shutterstock
Viegla, garda maizīte ar kabaču skaidiņām un kraukšķīgu garoziņu.
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 paciņa sausais raugs (7 g)100 mlūdens2 TKcukurs550 gkabači1 ĒKsāls (strīķēta) mlūdens600 gmilti eļļa (formas iesmērēšanai)

Sagatavošana

1

Uz rupjās rīves sarīvē kabaci, kuram izņemtas sēklas un nogriezta miza (ja nepieciešams). Apber rīvēto kabaci ar sāli un atstāj stundu atsuloties. Sulu nospiež un sakrāj glāzē, to papildina ar ūdeni tā, lai kopējais šķidrums sanāktu 200 ml.

2

Viegli siltā ūdenī ieber cukuru un raugu, atstāj raugu atdzīvoties apmēram 15 minūtes. Nospiestajiem kabačiem pievieno miltus, rauga ūdeni un kabaču ūdeni, samaisot vienmērīgu, mīkstu mīklu. Ļauj mīklai rūgt divas stundas.

3

Sagatavo maizes cepamo formu, to ietaukojot ar eļļu un izklājot ar cepamo papīru. Mīklu lej sagatavotajā maizes formā un atstāj rūgt vēl vienu stundu.

4

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C. Karstā cepeškrāsnī liek formu un cep apmēram 50 minūtes, līdz iesprausts koka skaliņš laukā nāk sauss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!