Foto: DELFI
Kabaču laiks rit pilnā sparā, tāpēc mājās top desmitiem dažādu ēdienu no kabačiem – sildošas biezzupas, gardi kēksi, sacepumi, sautējumi un ne tikai, bet viens no kabaču top ēdieniem ir tieši pankūkas. Lūk, viena debešķīgi garda un viegla recepte, kur galvenajās lomās ir kabacis un sezonas gardums – jaunie kartupeļi!
40Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
6 gab.kartupeļi600 gkabači2 gab.olas3 ĒKkviešu milti (ar kaudzi)1 ĒKciete (ar kaudzi) pēc garšassāls rapšu eļļa

Sagatavošana

1

Kartupeļus un kabačus nomizo. Ja kabacis ir brangs – tam izņem sēklas.

2

Kabačus sarīvē uz rupjās rīves puses, bet daļu kartupeļu sarīvē uz smalkās rīves puses, otru pusi – uz rupjās.

3

Masai pievieno olas, miltus, cieti un sāli pēc garšas. Visu samaisa.

4

Pankūku masu lej uz sakarsētas pannas. Pankūkas cep eļļā zeltaini brūnas no abām pusēm.

5

Var gadīties, ka cepšanas laikā traukā esošā masa sāk suloties. Ja tā notiek – lieko šķidrumu nolejam.

6

Pasniedz ar krējumu vai ķiploku mērcīti, kuras recepti varēsi atrast šeit. Tāpat pankūkas lieliski garšos arī ar atsvaidzinošu gurķu mērcīti, kuras recepti var meklēt te.

Lai labi garšo!

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!