Foto: DELFI
"Instagram" gluži vai var dēvēt par recepšu grāmatu, jo tajā ir atrodamas bezgala daudz un dažādas recepšu. "Tasty.lv" nolēma ieskatīties, kas jauns mūsu pašmāju ēdienu blogeru saturā, un tā izlozes kārtībā izvēle par labu krita uztura kouča Kristiānas Lasmanes veselīgajai pusdienu receptei. Izmēģinājām, mazliet pielāgojām, vērtējam par labu esam un iesakām arī citiem!

Tā kā šī recepte tiek traktēta kā veselīgā, sākotnēji vīriešu kārtas pārstāvī radīja bažas – vai pēcāk nebūs jāskrien nopirkt ātrās uzkodas? Vai būs dubultās vakariņas? Tomēr nē – no šī ēdiena var paēst visi, turklāt ar apziņu, ka tas nekaitē figūrai.

Ja ir vēlme pēc treknākas versijas, tad grieķu jogurtu var aizstāt ar saldo krējumu, papildus pievienot vēl kausēto sieru.

45Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

vistas fileja svaigi dārzeņi vai saldētu dārzeņu mix ola grieķu jogurts rīvēts cietais siers paprikas pulveris garšvielu maisījums

Sagatavošana

1

Vistas fileju sagriež sev vēlamā lieluma gabaliņos.

2

Sagriež svaigus dārzeņus: papriku, burkānus, brokoļus, saldo kartupeli, kabačus, ķirbi (ko vien sirds kāro!) vai pavisam vienkāršajā variantā – izmanto saldēto dārzeņu maisījumu.

3

Bļodiņā sakuļ olu ar trīs ēdamkarotēm grieķu jogurta un sev izvēlētajām garšvielām – paprikas pulveri, dažādu garšvielu maisījumu.

4

Dārzeņus ar vistas fileju izkārto stikla cepamtraukā un pārlej ar olu un grieķu jogurta mērcīti.

5

Cep 180 grādos grila režīma 20 minūtes.

6

Pārber ar sarīvētu cieto sieru un cep vēl trīs minūtes.

Kristīnes gadījumā pasniedz ar grieķu jogurtu un mikrosalātiem, bet garšo lieliski arī "Tasty.lv" versijā: piedzerot klāt kefīru! Ja ir vēlme, klāt piegriež svaigu tomātu un gurķi.

"Tasty.lv" šo recepti vērtē uz 8!

Citas Kristīnes veselīgās receptes vari atrast viņas "Instagram" profilā – spied šeit!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!