Vasarai piedien vieglums. Un mērce bez miltiem – tas ir vieglums. Ātri pagatavojama liellopa gaļa vīna mērcē – vasarīgi un garšīgi! Mazliet dienvidnieciski, mazliet latviski un ļoti vienkārši pagatavojami. Recepti iesaka "Tasty" lasītāja Zane.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 gliellopa gaļa2 gab.palieli baltie sīpoli400 gburkāni1 gab.selerijas kāts120 mlsauss sarkanvīns400 mlbuljons5 gab.ķiploka daiviņas1 TKkaltēts timiāns1 TKkaltēts rozmarīns pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Liellopa gaļu sagriež gabalos, ātri apcep dziļā pannā lielā karstumā, noliek malā.

2

Sīpolus sagriež palielās šķēlēs, apbrūnina uz tās pašas pannas, tad pievieno pabiezās ripiņās sagrieztu burkānu, nedaudz apcep.

3

Pieliek timiānu un rozmarīnu, pacep kādu minūti, tad pannā liek atpakaļ gaļu un pielej sarkanvīnu.

4

Ik pa laikam apmaisot, uz lielas uguns vāra, kamēr iztvaiko alkohols.

5

Pievieno sakapātu selerijas kātu, nemizotas vai mizotas (ja vēlas intensīvāku garšu), veselas ķiploka daiviņas, sāli, piparus un pielej karstu buljonu.

6

Samazina uguni uz vidēju, uzliek vāku un sutina, kamēr gaļa mīksta. Ja ir vajadzība, gatavošanas laikā pievieno vēl buljonu vai ūdeni, ja gatavošanas beigās šķiet, ka šķidruma ir par daudz, tad noņem vāku un ļauj tam nedaudz iztvaikot.

7

Pasniedz ar ceptiem vai vārītiem kartupeļiem.

Ja negaršo selerija, tad to var nelikt.

Kaltētos garšaugus var aizstāt ar pāris svaigiem rozmarīna un timiāna zariņiem. Tādā gadījumā tos liek klāt tad, kad pieliets buljons.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!