Foto: DELFI
Šai "Napoleona" kūkai ir četras sastāvdaļas: kārtainā mīkla, sviests, iebiezinātais piens un aveņu ievārījums. Tu neticēsi, cik gan ātri un vienkārši ir pagatavojams šis saldais gardums, tāpēc steidz uz virtuvi un to uzmeistaro! Nodrošinies arī ar kādu sāļumu pa rokai (skābētu gurķi, pīrāgu vai desmaizi), jo kūkas saldums nedaudz nošķebina dūšu... Bet tā ir ārkārtīgi garda!
30Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

4 gab.kārtainā mīklas sloksnes1 gab.sviesta paciņa aveņu ievārījums1 gab.iebiezinātais piena bundžiņa

Sagatavošana

1

Kārtainās mīklas plāksnes izņem no saldētavas un atlaidina. Bez rullēšanas saliek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

2

Mīklu sadursta ar dakšiņu

3

Cep 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.

4

Ņem ārā no krāsns, atdzesē, tad pārgriež gareniski uz pusēm, lai sanāktu astoņi gabali. Ar nazi nedaudz nobrucina mīklas virsējo kārtu, drupačiņas tiks izmantotas kā dekors.

5

Gatavo krēmu: sakuļ sviestu (vienu paciņu), lēnām pievieno iebiezināto pienu.

6

Kārto kūku: izcepta kārtainās mīklas plāksne (nedaudz sapresēta), pa virsu krēms (izlīdzināts), aveņu zapte, atkal mīklas plāksne... Tā uz apli. Pēdējo kārtu noklāj ar krēmu un pārber ar kārtainās mīklas drumstalām.

7

Kūku liek ledusskapī vismaz uz trim stundām vai labākajā gadījumā uz nakti.

Ja vēlas, pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru.|

Lai gardi!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!