Foto: Daina Birzleja

Cepumi ar šokolādes garšu, smalkais biezpiens, aveņu ievārījums, marmelādes konfektes un vēl dažas sastāvdaļas – viss, kas nepieciešams ideālajai vasaras cepumu kūkai! Recepti iesaka kūku meistare Daina Birzleja.

40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
Cepumi Selga ar šokolādes garšu (divas paciņas + 2 cepumi)100 gaveņu ievārījums2 gab.smalkais biezpiens (paciņas)1 TKvaniļas cukurs500 mlsaldais krējums100 gcukurs100 gmarmelādes konfektes100 gtumšā šokolāde svaigās avenes (dekorēšanai)

Sagatavošana

1

Kārto cepumus, liekot 12 vienā kārtā.

2

Pa virsu cepumu kārtai klāj aveņu ievārījumu.

3

Saldo krējumu kopā ar cukuru puto, bet ne līdz galam, pievieno smalko biezpienu un turpina putot, līdz masa sabiezē.

4

Tad uz ievārījuma sedziņas klāj biezpiena masu.

5

Tad atkal cepumu kārtu, ievārījumu un atkal biezpiena masu.

6

Trešajā kārtā tikai biezpiena masu un sīki sagrieztu marmelādi. Visu noslēdz ar cepumiem.

7

Liek ledusskapī uz pāris stundām.

8

Glazūrai 100 gramus saldā krējuma uzkarsē un pievieno tumšo šokolādi, lai izkūst, samaisa un pārklāj gatavo kūku.

9

Dekorē ar ogām.

Lai izdodas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!