Foto: Zane Stārostniece

Vasaras sākumā Talsu novada pašvaldība sadarbībā ar konditoreju "Māsas" (par konditoreju vairāk lasi šeit!) aicināja iedzīvotājus dalīties ar iemīļotāko kūku receptēm, lai sveiktu Talsus, Sabili un Valdemārpili 106. jubilejā. Tika saņemtas dažādas kūku receptes, un, kā ziņo pašvaldībā, "Māsu" komanda tās ir izvērtējusi un pieņēmusi lēmumu par vienas kūkas iekļaušanu savā sortimentā. Uzvarētāja ir Zanes Stārostnieces burkānu kūka ar valriekstiem.

Visu augustu konditorejas "Māsas" vitrīnā gozēsies burkānu kūka ar valriekstiem, kuru gatavojusi Zane Stārostniece no Stendes. Zane neslēpj sveci zem pūra un padalās receptē arī ar citiem.

Visas sastāvdaļas paredzētas 20 cm kūkas formai.

60Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

BISKVĪTAM:300 gnomizoti un sarīvēti burkāni270 gkviešu milti250 mleļļa300 gcukurs4 gab.olas2 TKcepamais pulveris2 TKkanēlis1 šķipsnamalts muskatrieksts2 šķipsnassāls150 gvalrieksti KRĒMAM:500 gmascarpones siers50 gcukurs500 mlsaldais krējums2 gab.putukrējuma stindzinātājs (paciņas)

Sagatavošana

1

Valriekstus ar nazi sasmalcina un visus biskvītam paredzētos produktus sajauc kopā.

2

Šajā mirklī var brīvi izpausties ar riekstu smalkumu. Lielāki riekstu gabaliņi radīs papildu kraukšķīgumu.

3

Gatavo mīklu lej ietaukotā kūkas formā un cep 180 grādos iepriekš sakarsētā krāsnī vienu stundu. Katram krāsns karstumi var atšķirties.

4

Gatavību nosaka ar veco labo zobu bakstāmo – ja, iedurot biskvītā, pie tā nekas nepielīp, viss gatavs! Ja pielīp, tad pacepam vēl mazliet.

5

Pēc tam biskvītu atdzesē. Kad biskvīts atdzisis, to griež divās vai trīs ripās. Arī šeit viss atkarīgs no gaumes!

6

Pēc tam gatavo krēmu: sastāvdaļas jauc ar mikseri, līdz izveidojas gaisīgs krēms.

7

Starp kūkas ripām bagātīgi smērē krēmu. Šo pašu krēmu droši var izmantot arī kūkas dekoratīvajai apdarei.

8

Beigu beigās dekorē ar dzērvenēm, valriekstiem vai citiem labumiem,
kas pa rokai.

Visgardāk kūka garšos nakti atpūtusies ledusskapī, bet steidzīgie to droši var ēst ātrāk!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!