Foto: Iveta Rutkovska
Nu, lai iet vēl viena ābolkūka šajā rudenī! Ar recepti dalās Iveta Rutkovska, piebilstot: "Par šo ideju jāsaka paldies Ārijai Avotai. Turos pie viņas receptes, tikai nedaudz to pielāgojot. Izmantoju 28 centimetru tartes formu ar izņemamu apakšējo plāksni." Aiziet, panašķēsimies!
60Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gkviešu milti50 gmandeļu milti200 gsviests (no ledusskapja)40 mlūdens (ledusauksts)2 ĒKcukurs1 gab.olas dzeltenums šķipsnasāls400 gābolu šķēlītes200 g20% skābais krējums olas + olas baltums (2+1)4 ĒKcukurs vaniļas sēkliņas vai vaniļas cukurs2 ĒKbrūnais cukurs kanēlis1 gab.apelsīna miziņa (norīvēta)

Sagatavošana

1

Sākam ar pamatnes mīklu: bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, mandeļu miltus, cukuru, sāli.

2

Sviestu no ledusskapja ierīvē bļodā uz rupjās sakņu rīves, pa brīdim iejaucot miltos.

3

Pievieno ūdeni un olas dzeltenumu. Visu samīca.

4

Nedaudz ieeļļo tartes formu. Sāk mīklu iespiest formā, izveidojot maliņas un līdzenu apakšu.

5

Formu ar visu izveidoto pamatni ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.

6

Ābolus sagriež daiviņās. Cepeškrāsni sakarsē līdz 210 grādu atzīmei.

7

Izņem formu ar mīklu no ledusskapja, kārto vēdekļveidā virsū ābolu šķēlītes.

8

Pārkaisa ar brūno cukuru un kanēli.

9

Liek cepeškrāsnī zem vidējās iedaļas, tuvāk apakšai, un cep 25 minūtes (lai gan Ārijas norādītājā receptē ir 15 minūtes, bet Iveta piebilst, ka viņas krāsnij vajag vairāk).

10

Olas un vienu baltumu, cukuru, vanilīnu saputo ar putojamo slotiņu, ieputo skābo krējumu un sarīvētu apelsīna miziņu.

11

Tarti izņem no krāsns, lēnām lej virsū krējuma maisījumu, ja ir pilns līdz maliņām, vairāk nelej.

12

Pārpalikušo masu var ieliet nelielā trauciņā un sasaldēt. Gards, mazs saldējums.

13

Karstumu samazina līdz 200 grādiem un cep vēl 10-15 minūtes uz vidējās iedaļas.

14

Lai pārbaudītu gatavību, pakustina pannu, ja vidiņš nedaudz kustīgs, bet nav šķidrs, ir gatavs!

Atdzesējam un našķojamies!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!