Foto: DELFI

Šī vienkāršā maltās gaļas recepte ir ģimenei piemērota un budžetam draudzīga! Tā papildināta ar dārzeņiem un pupiņām, tostarp čili pupiņām, lai dotu nelielu siltumiņu drēgnajos rudens vakaros. Šis gardais pamatēdiens gatavs mazāk nekā 40 minūšu laikā un to var baudīt kopā ar rīsiem, tako vai burito. Kā vien sirds kāro! Labu apetīti!

45Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

eļļa maltā gaļa sīpoli burkāni sarkanā paprika ķiploki maltās gaļas garšviela sarkanās pupiņas tomātu pasta sāls pipari rīsi skābais krējums

Sagatavošana

1

Pannā uzkarsētā eļļā vai sviestā apcep sakapātus sīpolus un rīvētus burkānus, kubiņos sagrieztu sarkano papriku, smalki sagrieztus ķiplokus, tad pievieno malto gaļu un arī maltās gaļas garšvielu un turpina cept 5–6 minūtes.

2

Pievieno pupiņas (gandrīz bez šķidruma). Ja neesi liels asu ēdienu cienītājs, tad pievieno vienu bundžiņu ar parastajām sarkanajām pupiņām, otru bundžiņu ar čili pupiņām.

3

Visbeidzot pannas saturu papildina ar tomātu pastu. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Uz vidējas liesmas ļauj visam sautēties, lai šķidrums sabiezē.

4

Pa to laiku vāra rīsus saskaņā ar instrukcijām uz iepakojuma.

5

Ja garšo (receptes autorei ne, tāpēc bildē nav redzams!), īsi pirms gatavošanas beigām pannas saturam pievieno konservēto kukurūzu, kurai notecināts šķidrums.

6

Kad tas viss izsautējies, pievieno skābo krējumu (lai ēdiens kļūst nedaudz maigāks);, ja vēlas, lai konsistence sabiezētu vēl vairāk, pievieno kausēto sieru un iemaisa.

Sautējumu pasniedz ar rīsiem un salātiem. Šajā gadījumā burkānu salātiem ar ķiplokiem un lociņiem ar krējumu. Ja labpatīk rīsus ar sautējumu var sajaukt kopā vienā masā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!