Foto: Publicitātes attēli
Lielam vīram vajadzīgs kārtīgs ēdiens! Basketbolists Dairis Bertāns labprāt izbauda izsmalcinātas garšas, piemēram, trifeles, taču arī brangu desiņu un sautētu kāpostu porciju nesmādē. Vēl vairāk: viņš ir gatavs pats to pagatavot, lai iepriecinātu sievu un bērnus, tāpēc dodas ciemos pie "Rimi Gardēža" Normunda Baranovska.

Parasti Dairis katru rītu sagatavo sarakstu ar produktiem, kas nepieciešami tieši tajā dienā, un dodas iepirkties. Viņš stāsta: "Man ir nedēļas grafiks, katru dienu cita stila ēdiens. Atliek tikai izvēlēties, piemēram, otrdienā, kuru no pastas ēdieniem gatavot. Man ļoti garšo ēdieni ar trifelēm, trifeļu risoto. Un steiks. Nekad neatteikšos no laba steika!"

Kad ciemos nāk draugi vai radi, vienmēr gatavo Dairis. Ēdienkarte atkarīga no sanākšanas iemesla, tās var būt gan restorāna stila trīs kārtu vakariņas, gan kāds klasisks latviešu ēdiens. Piemēram, lēti pagatavojamas brangas vakariņas visai ģimenei – desiņas ar sautētiem kāpostiem.

Noskaties video un uzzini, kā izdevās!
40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

800 gkartupeļi3 ĒKcukurs600 gkarsti kūpinātas desiņas1 gab.liels sīpols saulespuķu eļļa cepšanai30 gsviests2 gab.ķiploka daiviņas1 kgskābēti kāposti ar ķimenēm

Sagatavošana

1

Sagriez sīpolu un sautē eļļā, pievieno cukuru un karamelizē sīpolus.

2

Liec klāt skābētus kāpostus ar ķimenēm.

3

Ik pa laikam maisot, sautē, līdz tie gatavi.

4

Nomizo kartupeļus un apcep sviestā, pievieno ķiploku, garšvielas pēc izvēles, sāli.

5

Pielej ūdeni vai buljonu – tik daudz, lai kartupeļi tajā būtu iegremdēti par trešo daļu vai apmēram līdz pusei.

6

Liec cepties cepeškrāsnī 200 grādos uz 20 minūtēm vai nedaudz vairāk – pēc nepieciešamības.

7

Dažas minūtes pirms kartupeļi gatavi, liec klāt desas, lai tās apcepas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!