Foto: Publicitātes attēli

Jo vairāk sviesta, jo gardāka maltīte? Bokseris Kristaps Zutis ir pārliecināts, ka gardu vistas cepeti var pagatavot ar karstu gaisu un mīlestību vien! Viņš ciemojas pie "Rimi Gardēža" Normunda Baranovska, lai savai draudzenei Elīnai Pakalnei pagatavotu gaisa cepeškrāsnī jeb aerogrilā ceptu vistu ar zeltainiem kartupelīšiem un sēņu mērci.

Bokseris Kristaps Zutis tikko nometis ap 15 lieku kilogramu, tomēr viņš ir sātīgu ēdienu cienītājs un neatsakās no steika, lazanjas, vārītiem kartupeļiem ar maltās gaļas mērci, cūku pupām un garnelēm, kas, pēc viņa ieskatiem, ir labu labais deserts. Par iepirkšanos un produktu krājumiem ledusskapī atbild viņa sušefs (sous-chef) jeb šefpavāra vietnieks – draudzene Elīna Pakalne.

"Paskatos ledusskapī un gatavoju no tā, kas tur ir. Esmu sācis gatavot salīdzinoši nesen, bet man patīk skatīties, kā cilvēki ēd manu ēdienu. Tā kā mana profesija neļauj viņiem mani baigi kritizēt, viņi parasti ir priecīgi un saka, ka esot garšīgi," pajoko Kristaps Zutis.

Viņš nekad nav gatavojis desertus, toties visu citu gan, pārsvarā – gaļas ēdienus, un arī šī reize nav izņēmums. Lai savu sušefu pacienātu ar gardu maltīti, Kristaps Zutis gatavo vistas cepeti karstā gaisa krāsnī jeb aerogrilā. Izdodas lieliska maltīte dažādiem svinīgiem gadījumiem, piemēram, Ziemassvētku noskaņās, turklāt izklausās šiki, bet sanāk lēti un izdevīgi!

Noskaties video un uzzini, kā vista karstā gaisā gozējās!

40Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
CEPETIM:0.5 gab.vista1 ĒKrapšu eļļa1 ĒKuniversālās garšvielas PIEDEVĀM:300 gkartupeļi3 ĒKrapšu eļļa1 ĒKuniversālās garšvielas MĒRCEI:125 gšampinjoni2 ĒKeļļa1 ĒKmilti200 mlsaldais krējums1 ĒKuniversālās garšvielas

Sagatavošana

1

Vistu ierīvē ar eļļu, garšvielām un sāli.

2

Liec gaisa cepeškrāsnī ar ādu uz leju un cep 180 grādos 10 minūtes.

3

Apgriez uz otru pusi un turpini cept 200 grādos 20 minūtes.

4

Nomizo un sagriez strēmelēs kartupeļus. Cep eļļā, līdz gatavi, pievieno sāli.

5

Sagriez šampinjonus un cep eļļā ar sāli un garšvielām.

6

Pievieno miltus, nedaudz pasautē.

7

Pievieno saldo krējumu un savāri.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!