Foto: Paula Štrobindere
Darba nedēļas noslēgumā piedāvājam izsalkumu remdēt ar pildītajiem kartupeļiem. Šo ēdienu ir grūti sabojāt – ja garšīga būs pildāmā masa, tad arī gala rezultāts pēc cepšanas būs baudāms. Izcilu pildījumu iesaka gardēde Paula Štrobindere.

Izvēloties piemērotākos kartupeļus pildīšanai, raugies, lai tie būtu gana lieli, tad būs vieglāk servēt ēdienu – katram viens pildītais kartupelis.

90Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

lielie kartupeļi sīpols burkāns ķiploks siers žāvēta vistiņa majonēze dilles

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomazgā, ar dakšiņu sadursta un ietin folijā.

2

Liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 70 minūtēm (gatavību pārbauda ar nazīti!).

3

Kamēr kartupeļi cepas, sagriež sīpolu un žāvēto vistu, sarīvē burkānu un sieru.

4

Sastāvdaļas liek bļodā, pievieno sakapātas dilles, piespiež ķiploku (pēc izvēles, cik daudz) un pievieno majonēzi, lai sanāktu saturīga masa.

5

Kad kartupeļi gatavi, tos attin no folija, vertikāli iegriež (gandrīz pārgriež) un ar dakšiņu pakasa vidiņu.

6

Ņem gatavo masu un liek virsū.

7

Pildītos kartupeļus vēlreiz liek cepeškrāsnī un cep, kamēr izkūst siers!

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!