Foto: Publicitātes foto

Jūs teiksiet – olas ir tipisks Lieldienu ēdiens? Modes māksliniece Elita Patmalniece atbildētu – jā, ja vien tās glīti gozējas skābeņu zupas šķīvī! Viņai Lieldienas saistās tieši ar zaļo, pavasarīgo skābeņu zupu, tāpēc, kad ciemos pošas draudzene, Elita, kopā ar "Rimi Gardēdi", šefpavāru Normundu Baranovski, gatavo šo daudzu virtuvju repertuāra klasiku.

Elitas Patmalnieces iecienītākie produkti ir gaļa, zivis, dārzeņi, olas, biezpiens, maize un gāzēts minerālūdens, tomēr viņa lielākoties gatavo saskaņā ar vēlmēm un sezonu, lūkojoties pēc aktuālajiem produktiem dabā un veikalā. Draugiem viņa parasti gatavo svētkos, bet reizēm arī ikdienā rodas spontāna vēlme pagatavot kaut ko garšīgu – desertus, cepumus, plātsmaizi vai pīrādziņus, cepeti, salātus vai rasolu. Elita atzīst – viņa ģimenē ir galvenais pavārs, un tas viņai gan patīk, gan padodas.

Tā kā pārtikas veikals atrodas ielas pretējā pusē, Elita iepirkšanos īpaši neplāno – kas vajadzīgs, to arī pērk. Kas jāiegādājas, lai lēti un garšīgi pagatavotu skābeņu zupu? To māksliniece atklāj kopā ar Normundu Baranovski.

Noskaties video un uzzini arī tu!

45Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gvistas šķiņķi1 ĒKuniversālais garšvielu maisījums2 gab.burkāni3 gab.kartupeļi100 gputraimi440 gkonservētas skābenes4 gab.olas

Sagatavošana

1

Katliņā ielej 2–3 litrus ūdens, pievieno vistu šķiņķīšus un garšvielas.

2

Nomizo kartupeļus un burkānus, sagriez tos mazākos gabalos.

3

Kad gaļa novārījusies, izņem to no buljona un atkaulo.

4

Buljonam pievieno burkānus un kartupeļus, putraimus un atkauloto gaļu.
Vāri vēl 15 minūtes.

5

Pieliec skābenes. Sagaidi, kad uzvārās, un ņem nost no karstuma.

6

Atsevišķi novāri olas. Tās pasniedz sagrieztas vai rīvētas zupā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!