Vienkārša, taču ļoti garda un izsmalcināta uzkoda, ar ko pārsteigt viesus Otrajās Lieldienās, izmantojot pēc olu kaujām un ripināšanas pa koka dēli pāri palikušās olas.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 gab.vārītas olas2 ĒKmajonēze1 ĒKbezpiedevu jogurts1 TKDižonas sinepes2 ĒKsvaigi ikri4 šķēlesmaize4 ĒKsviests svaigas kreses vai maurloki pēc garšassāls un pipari

Sagatavošana

1

Vārītās olas gareniski pārgriež uz pusēm. Uzmanīgi izņem no tām dzeltenumus un saliek bļodā.

2

Olu dzeltenumus sajauc bļodā ar majonēzi, jogurtu, sinepēm, sāli un pipariem, līdz izveidojas viendabīga krēmveida masa.

3

Pagatavoto krēmu vienmērīgi iepilda olu baltumu pusītēs. Papildina ar ikriem uz katras pildītās olas.

4

Apgrauzdē maizes šķēles, līdz tās kļūst zeltaini brūnas un kraukšķīgas.

5

Uz grauzdētās maizes uzziež sviestu ar jūras sāli, līdz tas nedaudz izkūst.

6

Pildītās olas izkārto uz servēšanas paplātes un pasniedz kopā ar grauzdēto maizi.

7

Pēc vēlēšanās olas var papildus dekorēt ar svaigiem kreses salātiem vai smalki sagrieztiem maurlokiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!