Projektu atbalsta
Sponsor Logo

Apelsīnu kuskuss ar tomātiem un zirņiem

Aromātisko apelsīnu kuskusu vari pārliet ar elektriskajā tējkannā uzvārītu ūdeni gan iepriekšējā vakarā, gan birojā, jo, lai mazie graudiņi uzbriestu, būs nepieciešamas vien 10 minūtes. Pirms ēšanas tev atliks vien iemaisīt kuskusā pārējās sastāvdaļas – un garda maltīte būs gatava!

Sastāvdaļas 2 porcijām:

  • 2 tomāti vai sauja ķiršu tomātu
  • 1 kārba turku zirņu “Bonduelle”
  • 1 kārba kukurūzas “Bonduelle”

  • KUSKUSAM

  • 1/2 glāze kuskusa
  • 1 vidēji liels apelsīns (izspiesta sula, uz smalkās rīves norīvēta 1 TK miziņas)
  • saujiņa pētersīļu, koriandra, bazilika vai piparmētru
  • 2 ĒK olīveļļas
  • 6 žāvētas aprikozes
  • šķipsna kanēļa
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sāls pēc garšas
  • 1/2 TK cukura

Pagatavošana:

Kuskusu ieber aizvākojamā traukā, pierīvē apelsīna miziņu un piespiež sulu.
Pievieno sasmalcinātas aprikozes, zaļumus, ķiploka daiviņu un pārējās sastāvdaļas.
PADOMS: Ja tu kuskusu gatavo birojā, kur nav rīves, vienkārši ar asu nazi nogriez pāris apelsīna mizas loksnīšu un pievieno kuskusam – kamēr tas briedīs, miziņas būs atdevušas savu aromātu, un pirms ēšanas tās vienkārši varēsi izņem ārā no trauka.
Pārlej ar verdošu ūdeni, lai viss trauka saturs būtu aptuveni 1 cm pārklāts ar šķidrumu, apmaisa un aizvāko.
Uzbriedinātajam kuskusam pirms ēšanas pievieno turku zirņus, zaļos zirnīšus, sagrieztus tomātus un visu samaisa.
Lai labi garšo!
Projekta ''Pusdienas birojā ar Bonduelle Inspiration'' veidotāji: saturs – Jolanta Roze, dizains – Martina Sergejeva, izstrāde – Nikolajs Trubačistovs, projekta vadītājas – Žanete Zīlīte, Liene Lacberga, Kristīne Melne.
Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.