Projektu atbalsta
Sponsor Logo

Kārtainie tunča salāti burciņā

Šos salātus birojā varēsi pagatavot arī tad, ja iepriekšējā dienā nebūs bijis pat tik daudz laika, lai nepieciešamos produktus ātri sabērtu burciņā. Nekas nav jāvāra, nekas nav jācep, turklāt sastāvdaļas varēsi atrast jebkurā lielveikalā.

Sastāvdaļas divām salātu porcijām:

  • sauja rukolas, spinātu, salātlapu vai dīgstu 
  • 1 bundžiņa tunča eļļā 
  • 2 ĒK citrona sulas 
  • 1 ĒK graudu sinepju 
  • 1 bundžiņa pupiņu “Bonduelle” 
  • 1 bundžiņa kukurūzas “Bonduelle” 
  • 1 bundžiņa graudaugu un sēklu maisījuma “Bonduelle” 
  • 5–6 ķiršu tomāti 
  • 1/2 avokado 
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Visas salātu sastāvdaļas kārtām saber burciņā sev tīkamā secībā.
Vienīgie nepieciešamie “palīglīdzekļi” šo salātu pagatavošanai ir nazis un karote – nazis, lai pārgrieztu uz pusēm ķiršu tomātus (ja liksi tos salātos nesagrieztus, ēdot riskē nošļakstināt ar tomātu sulu balto darba kreklu), un karote – avokado ērtai atdalīšanai no mizas.
IETEIKUMS: Konservēto tunci salātos vari aizstāt ar vārītu, kūpinātu vistu, lasi vai šķiņķi.
Ja izmantosi tunci eļļā, nevajadzēs domāt arī par īpašu mērci – šļuka citrona sulas, karotīte graudu sinepju un salāti gatavi!
Pateicoties pievienotajam graudaugu maisījumam, salāti būs sātīgi un neatsulosies arī nākamajā dienā, turklāt garšos pat vēl labāk.
Lai labi garšo!
Projekta ''Pusdienas birojā ar Bonduelle Inspiration'' veidotāji: saturs – Jolanta Roze, dizains – Martina Sergejeva, izstrāde – Nikolajs Trubačistovs, projekta vadītājas – Žanete Zīlīte, Liene Lacberga, Kristīne Melne.
Informējam, ka DELFI portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.