Foto: Shutterstock
Ja bieži vien pēc maltītes ieturēšanas jūties nekomfortabli un pārēdusies, iespējams, ir laiks ieviest pārmaiņas savos ēšanas paradumos. Šai sakarā ieteikumus, kā izvairīties no regulāras pārēšanās, kā arī iemeslus, kas noved pie ēdiena "sastūķēšanas", apkopojis portāls "Women's Health".

Tu neēd brokastis

Lai gan šķiet, ka, neēdot brokastis, ietaupām daļu kaloriju bez liekas piepūles, dodoties pusdienot, tu jutīsies krietni vairāk izsalkusi, kā arī izvēlēsies neveselīgākus produktus, liecina pētījumi.

Tu ēd pie televizora

Ieturot maltīti pie televizora vai datora, tiek zaudēta saikne ar ēšanas procesu, nepievēršot uzmanību tam, ko bāžam mutē un kā ēdam, kā arī laikus neapstājoties un turpinot ēst pat tad, kad jau radusies sāta sajūta.

Tu neievēro porciju limitēšanu

Lai paēstu, ne vienmēr jāņem papildporcija. Iztiec ar sākotnēji paredzēto ēdiena daudzumu, tā izvairoties no kuņģa staipīšanas.

Tu jauc slāpes ar izsalkumu

Nereti slāpju sajūtu maldīgi noturam par izsalkumu. Ja neilgi pēc maltītes ieturēšanas atkal jūties izsalkusi, izdzer glāzi ūdens un nogaidi 20 līdz 30 minūtes, lai pārliecinātos, vai patiesi gribi ēst.

Pieskaņošanās partnera vēlmēm

Nereti sievietes, kuras cenšas ievērot diētu un dzīvo kopā ar partneri, sastopas ar grūtībām realizēt savus labos nodomus veselīga uztura ievērošanai. Ja arī tavs mīļotais vakaros vēlas našķēties, laikus nodrošinies ar veselīgām alternatīvām, kas nekaitēs tavam svaram un neierobežos arī partnera izvēli.

Tu ēd no pārāk lieliem šķīvjiem

Pētnieki atklājuši, ka, ēdot no lielākiem šķīvjiem, cilvēkiem rodas priekšstats par mazākas porcijas apēšanu, kā arī lēnāk rodas sāta sajūtu. Lai izvairītos no lielu porciju uzkraušanas, izvēlies mazākus šķīvjus, kā arī mēri porciju svaru.

Tu pārēdies ar vainas sajūtu

Ja ikdienā no saldumiem centies atturēties, bet reizēm „noraujies”, pārēdoties neveselīgus produktus līdz ūkai un jūtot vainas apziņu, šīs „noraušanās” reizes var kļūt par regulāru ieradumu, kas būtiski kaitē diētai.

Tu nekad nenašķējies

Vairums cilvēku uzskata, ka ēšana starp ēdienreizēm nav vēlama. Patiesībā veselīgas uzkodas veicinās vielmaiņas darbību, kā arī neļaus rasties izsalkumam, kas var veicināt pieēšanos, ieturot maltīti.

Tu pārēdies pēc treniņa

Izmantojot treniņu kā attaisnojumu, nereti apēdam krietni vairāk kaloriju nekā būtu vēlams. Seko līdzi savam porcijām un produktu uzturvērtībai!

Emocionālā ēšana

Arvien biežāk cilvēki izmanto ēdienu kā līdzekli, lai atbrīvotos no negatīvām emocijām. Nākamreiz, pirms ķeries pie ledusskapja virināšanas, pajautā sev, vai patiesi esi izsalkusi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!