Romantika ir dzīva un katram tā ir sava. Restorānu dzīves portāls "Dining.lv" piedāvā savu versiju par romantiku Rīgas restorānos un kafejnīcās.

Jāteic, ka romantika šajā izpratnē nav sveču gaismā balti klāts galds ar pasniegtu aukstu šampanieti, te drīzāk ir runa par šarmu, par romantisku noskaņu, nostaļģiju un pat nelielu ironiju par tēmu "romantika". Vietu secība sarakstā nav svarīga, jo katra no zemāk minētajām vietām ar kaut ko izceļas un piedāvā atšķirīgu izpratni.

'Mio': iespējams, romantiskākais restorāns pilsētā

Blaumaņa iela 15

Iespējams, romantiskākais restorāns pilsētā. Ne vien dēļ ārkārtīgi romantiskā stila, bet arī dēļ abiem saimniekiem Evitas un Aivja, kam šis viss ir ģimenes sirdslieta! Vai tad tas nav romantiski? Pavisam nelielais restorāniņš ar atvērtā tipa virtuvi galdā ceļ pieprasītas un sezonālas lietas vienkāršā, baudāmā izpildījumā. Nedaudz intīms, mājīgs un patiess restorāns, kas dzīvo pats savu dzīvi, bez iejaukšanās no malas. Šarmants itin visās izpausmēs, tas tik pat labi varētu atrasties kaut kur Vidusjūras krastā.

'Laivu centra restorāns' – apslēptais dārgums

Krasta iela 5

"Laivu centra restorāns" pilnīgi noteikti ir romantisks. Būtisks pluss, kas to atšķir no citiem, ir tas, ka šeit ir klusāk kā Vecpilsētas vai centra restorānos un lielākā daļa par šī restorāna eksistenci nemaz nenojauš. Arī romantikai tik neiztrūkstošais skats uz upi ir varens. Kas svarīgi, te neviens netraucē un apkārt tikai relaksēti cilvēki. Piemērota vieta, kur nozust, ja ir ko atzīmēt divatā. Ieteicama rezervācija.

Zivju restorāns 'Le Dome' – Vecrīgas klasika

Miesnieku iela 4

Lai gan "Le Dome" zivju restorāns nav no lētajiem, tas jau gadiem ilgi spēj saglabāt savu šarmu. Romantiskais apgaismojums, klusināta, neuzbāzīga mūzika un māksliniecisks ēdiens ir viss, kas nepieciešams romantiskam vakaram. Vizuāli restorāns ir atturīgi klasisks, bez stīvuma pazīmēm. Oriģināls ēdiens un radoša vide ir galvenie trumpji, lai atstātu iespaidu. Gana romantisks, par spīti tam, ka nav kur nolīst.

'Fabrikas restorāns' – ar skatu uz upi

Balasta dambis 70

Kādēļ te ierodas romantikas jūsmotāji? Tādēļ, ka aizraujošais skats uz Daugavu un miermīlīgā atmosfēra ir kā radīti romantiskam randiņam. Turklāt to visu papildina labi nostrādāts ēdiens. Burvīga vieta, kur satikties mīlas pārīšiem, kam citur bail uzrauties uz paziņām. Cenas visai padārgas, taču ir vērts.

'La Kanna' – romantisks pilsētas restorāns

Tērbatas iela 5

"La kanna" ir romantisks, nedaudz koķetīgs pilsētas auras restorāns ar antīkām mēbelēm un siltiem krāsu toņiem. Vīnes stila kafejnīcas krēsli un apaļie galdi mudina uz laisku pasēdēšanu, arī intīmais apgaismojums nostrādā pareizajā virzienā. Galvenais šīs vietas pluss slēpjas atvērtajā un demokrātiskajā vidē bez noslēpumiem. Pavāri rosās turpat atklātajā virtuvē un, ja ir kas uz sirds, var droši ar viņiem aprunāties. Simpatizē arī bezceremoniālā un vienkāršā apkalpošana. Gruntīga pieēšanās šai vietai nepiestāv, tāpēc uz karbonādēm te neceriet.

'Bibliotēka No.1' – smalkums nostrādā vienmēr

Tērbatas iela 2

Ja neesi visu naudu iztērējis par rotaslietām un tava partnere prot novērtēt augstvērtīgu kulināriju, noteikti aizved viņu uz Vērmanes dārza restorānu "Bibliotēka No. 1". Drošs numurs – smalkums nostrādā vienmēr. Uzaicinot iemīļoto uz vakariņām "Bibliotēka No.1", tu parādi eleganci, gaumi un statusu. Perfekts un nostrādāts stils. Ēdienkarte labi situētiem gardēžiem, kam delikateses varbūt nav gluži ikdiena, taču nav arī retums.

'Skyline bar' – drošs numurs, ja vien ir brīvas vietas

Elizabetes iela 55

Vistuvāk debesīm dislocētais Rīgas bārs. Interjers saglabā galveno – plašuma un šika izjūtas, kas piemērotas romantiskam randiņam, kurā jāparāda sevi no labākās puses – sociālais statuss, maka iespējas, laba gaume, māka nepiespiesti uzvesties, atraisīts prāts un jūtas. Gandrīz nav iespēju izgāzties uzaicinātā partnera acīs. Kokteiļi nav lēti, turklāt vakars prasās pēc turpinājuma – ar stiklotajiem liftiem laižoties tuvāk zemei, jāapdomā – ko tālāk?

'Sweetday cafe' – romantiķēm tieši desmitniekā

Tirgoņu ielā 9

Mazmazītiņa kafejnīca dzīvelīgajā Vecrīgas Tirgoņu ielā, kuras nokļūšana šajā sarakstā skaidrojama ar trakoti romantisko nosaukumu – Sweetday cafe. Šis noteikti var izrādīties patīkams pārsteigums romantikas cienītājiem. Pēc izmēriem pavisam nelielā telpa ir necerēti mājīga un izstaro sievišķīgu šarmu. Uz izēšanos šeit gan nav ko cerēt, toties ir dažādu veidu kūkas, kūciņas, uzkodas un visvisādi krikumi, kas uz sievietēm iedarbosies jebkurā vakara stundā. Kungi, Saldās Dienas kafejnīcā ir Valmiermuižas alus!

'Star lounge' – romantiskiem kokteiļiem virs Rīgas jumtiem

Dzirnavu iela 33

Skaista vieta. Rīga pie kājām, vismaz 5 stāvus zemāk. Turklāt rajonā, kur tagad sablīvējušās rinda foršu kafejnīcu, izvirzot Dzirnavu un Antonijas ielu krustojumu romantiskāko stūrīšu līderos. Interjers atbilst mūsdienu tendencēm un nav novalkāts. Vietas daudz, traucēt var vienīgi tūristu uzkrītošā klātbūtne. Kafija padārga, kokteiļi arī, atbilstoši bāra klasei, ja sagribas ēst, var pārcelties uz restorānu pirmajā stāvā.

'Istaba' – kur saturs pakārtots raksturam

Kr. Barona iela 31

Istaba ir romantikas apdvests iestādījums, kas sevī apvieno mākslas veikaliņu, izstāžu zālīti un visapkārt augstajai telpai izvietotajā balkonā iekārtotu kafejnīcu. Skaidrs, ka te domāts par integrētu atpūtu, kurā tasei kafijas, glāzei vīna vai vakariņām pakārtots raksturs. Atbilstoši stilam, kafejnīca ieturēta vintage stilā – apbružātas, dažādu laiku un stilu mēbeles, mākslinieciski pleķainas sienas, visādi sīki izpušķojumi. Bohēmiskā publika prot to novērtēt un dīkās sarunās te nīkst labprāt, iedzerot un pļāpājot par augstām tēmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!