Foto: Shutterstock

10. aprīli, pulksten 16.30 Jelgavas pils Aulas priekštelpā Latvijas Lauksaimniecības universitātes studenti Putru dienu ietvaros meistaros garšīgu rekordu - 1000 kebabus. "Lielākā daļa fakultāšu dienu pasākumu tiek rīkoti tikai LLU studentiem un mācībspēkam, bet uz šo pasākumu aicināts ierasties ikviens interesents. Šis būs pirmais gads, kad pasākuma laikā būs iespēja ziedot naudas līdzekļus, lai atbalstītu bērnu rehabilitācijas centru “Poga”,” “Tasty” informē LLU PTF Studējošo pašpārvaldes Informācijas virziena vadītāja Alise Amura.

“Katru gadu pavasarī tiek rīkotas LLU fakultāšu dienas, kad vairāku dienu garumā notiek konkursi, aktivitātes un dažādas izklaides, lai studenti uz brīdi atpūstos no mācībām un parādītu savas prasmes. Pārtikas Tehnoloģijas fakultātes studenti universitātē tiek mīļi dēvēti par "putriķiem", tādēļ mūsu fakultātes rīkotie pasākumi ir Putru dienas,” skaidro Alise Amura.

Putru dienas ir pasākums ar vērā ņemamu stāžu – šogad tas notiek jau 33. reizi. Jau vairākus gadus ir ieviesusies tradīcija pēdējā Putru dienā veidot īpašu ēdiena rekordu. Sākotnēji PTF studenti centušies iekļūt Pasaules Ginesa rekordu grāmatā, gatavojot ēdienus, kas spētu pārspēt līdzšinējos pasaules rekordus, tomēr pēdējos gados šī doma tika atmesta. “Šogad tika nolemts Putru dienu ēdiena rekordu veidot kā labdarības pasākumu, tādējādi iegūstot atgriezenisko saiti un vairojot labo. Šis būs pirmais gads, kad esam izlēmuši visus saziedotos naudas līdzekļus nodot bērnu rehabilitācijas centram "Poga,” tā Studējošo pašpārvaldes pārstāve

Uz jautājumu, kādēļ šī gada rekordam izvēlēts kebabs, Amura skaidro: “Tas, ko gatavot, tiek izlemts Studējošo pašpārvaldes biedru sēdēs. Sākuma ir ideju vētra - izskan dažādas, pat nereālas idejas. Tad balsojot nonākam līdz labākajam variantam. Šogad tas ir kebabs, jo tas ir ļoti iecienīts jauniešu vidū. Tika izvirzīts mērķis 1000 kebabi, jo pagājušajās Putru dienās tika pagatavoti 700 burgeri un cilvēku atsaucība bija milzīga. Kebabi būs pieejami bez maksas, bet pasākuma apmeklētājus aicināsim būt atsaucīgiem un ziedot vismaz 50 centus labdarības bērnu rehabilitācijas centra atbalstam."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!