Foto: Publicitātes foto
Sesdien, 12. septembrī, Ārlavciemā, pie Tukuma, Abavas vīna darītavas ābeļdārzā notiks vīna darītavas desmitgades svinības, vēsta saimnieki Mārtiņš un Liene Barkāni. Godājot ābolu ražas svētkus, visas dienas garumā gaidāmi muzikāli un vērienīgi svētki visai ģimenei.

"Desmit gadus atpakaļ, romantiska sapņa vadīti, mēs ar sievu, draugiem un palīgiem iestādījām savu pirmo vīnogu dārzu pie Sabiles, Abavas saimniecībā. Atskatoties atpakaļ, ir milzīgs gandarījums par paveikto. Šajā laikā no hobija projekta esam kļuvuši par lielāko Latvijas vīna darītavu un izveidojuši profesionālu komandu. Nesam Latvijas vārdu pasaulē un beidzot ar lepnumu un gandarījumu septembrī nododam vērtējumam vīnogu vīnus no mūsu dārzā augušām vīnogām," atzīmē Mārtiņš Barkāns.

Lai arī Abavas vīna darītavas stāsts sākās ar vīnogām, šobrīd tā ir kļuvusi par vienu no lielākajiem ābolu pārstrādātājiem Latvijā, sortimentā ir vienpadsmit dažādu dzērienu no Latvijas āboliem, norāda Liene Barkāne.

12. septembrī no pulksten 11 līdz 18 vīna darītavas ābeļdārzā ikviens aicināts piedalīties svētkos. Pasākumā uzstāsies grupas "Dziļi violets" un "Jazzwine", par ēdienu un dzērienu pārošanu rūpēsies Lauris Aleksejevs (restorāns "36. līnija") un Mārtiņš Barkāns.

Notiks aizraujošas lekcijas par āboliem un Latvijas "Sidra ceļu", ko vadīs asociācijas "Lauku ceļotājs" prezidente Asnāte Ziemele un Pūres Dārzkopības pētījumu centra pārstāve Inese Drudze.

Pieaugušie varēs izstaigāt vīna darītavu un degustēt dažādus dzērienus, plānotas dažādas meistarklases un konkursi. Kā norāda Liene Barkāne, apmeklētāji varēs izpiest savu ābolu sulu mobilajā spiedē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!