Foto: LETA
Salacgrīvā sestdien, 20. maijā, notiks jau sestais Reņģēdāju festivāls ar tirgošanos, reņģu daudzināšanu, meistarklasēm un dažādām izklaidēm, vēsta "Auseklis".

Kā izdevumam norāda festivāla idejas autors un producents Dzintris Kolāts, pasākums sāksies ap pulksten desmitiem, kad Salacas labajā krastā pie Jahtu laukuma piestātnēm tauvosies pirmā laiva ar stāvvadā smeltajām reņģēm. Blakus rosīgai dažādi gatavoto reņģu tirgošanai būs pieejamas arī citas ēdmaņas, kā arī amatnieku tirdziņš un izklaides, teic Kolāts.

Festivālu vadīs salacgrīvietis Andris Bulis. Par muzikālo noskaņojumu gādās Žoržs Siksna, vīru kopa "Vilki" ar savām jūras dziesmām. Apmeklētājus uz roku laušanos aicinās daudzu spēkošanās titulu īpašnieks Normunds Tomsons. Plānotas reņģu gatavošanas meistarklases, sarunas ar pavāriem un Vidzemes piekrastes zivju kulinārijas meistariem, tāpat savu prasmi rādīs beķereja "Dabas maize", kam piedāvājumā būšot arī reņģu maize un reņģu rauši. Svētku noslēgumā ilūziju pasauli radīs burvju mākslas meistari Dace un Enriko Pecolli.

Festivāla pamatnoteikums – katram tā dalībniekam spainītis reņģu par brīvu! Nepārprotami, ka reņģe ir latviešu zvejnieku un piekrastnieku izdzīvošanas mugurkauls, un kā tāda vismaz reizi gadā ir jādaudzina, uzsver Dzintris Kolāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!