Foto: Vida Press
Covid-19 pandēmijas apstākļos nedrīkst aizmirst par pārsteigumiem. Viena no biedrības "Dzīve bez glutēna" tradīcijām ir rīkot īpašus bezglutēna Ziemassvētku pasākumus. Ņemot vērā esošo situāciju, biedrība nolēmusi organizēt divas tiešsaistes Ziemassvētku bezglutēna ēdienu pagatavošanas meistarklases, "Tasty" uzzināja biedrībā.

Meistarklasēs varēs piedalīties gan pieaugušie, gan skolas vecuma bērni, un tās notiks "Microsoft Teams" platformā, stāsta biedrības "Dzīve bez glutēna" valdes priekšsēdētaja Anna Vilsone.

"Tiešsaistes pasākumi šobrīd ir mūsu jaunā realitāte. Lai saliedētu cilvēkus, kuriem ikdienā ir jāievēro bezglutēna diēta, un sajustu Ziemassvētku gaisotni, kopā pagatavosim īpašus gardumus. Aicinām ikvienu, kurš savā uzturā nelieto glutēnu saturošus produktus, iemācīties un izmēģināt jaunas receptes – gatavosim lielu mīksto piparkūku un mazas šokolādes maizītes," skaidro Vilsone.

Pateicoties Rīgas domes Labklājības departamenta atbalstam, dalība meistarklasē ir bez maksas. Tiešsaistes pasākumā var piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš ievēro bezglutēna diētu. Pieteikšanās notiek iepriekš piereģistrējoties.

Darbnīcas vadīs pavāre un konditore Jeļena Dobrzinska no uzņēmuma "Taste and travel", kuru daudzi pazīst kā bezglutēna produktu zīmola "Skudru pūznis" saimnieci. Jeļenai ir 20 gadu pieredze bezglutēna ēdienu gatavošanā.

Svētdien, 19. decembrī, no pulksten 15 līdz 17 notiks meistarklase krievu valodā ar tulkojumu latviešu valodā, savukārt no pulksten 18 līdz 20 notiks darbnīca latviešu valodā. Abās meistarklasēs tiks gatavotas vienādas receptes.

Interesenti aicināti pieteikties biedrības "Dzīve bez glutēna" mājas lapā www.dzivebezglutena.lv. Pēc reģistrācijas dalībnieki uz norādīto e-pasta adresi saņems uzaicinājuma saiti, kā arī sīkāku informāciju par produktiem, kurus iepriekš jāsagatavo uz meistarklasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!