No brīža, kad darba dienu rītos nozvana modinātājs, līdz brīdim, kad aiz mums aizveras mājas durvis, paiet zināms laika sprīdis. Vienam tās varbūt ir 5 minūtes, citam - pāris stundas. Kā saplānot rīta cēlienu tā, lai tajā atrastos brīdis mierīgi padomāt par to, ko baudīt dienas pirmajā maltītē? Kāpēc brokastis ir tik būtiskas?

1. Neaizmirsti par brokastīm

Visi zinām populāro teicienu: "Brokastis apēd pats, pusdienās dalies ar draugu, bet vakariņas atdod ienaidniekam!" Šajā teicienā ir daudz patiesības - brokastis ir viena no svarīgākākajām dienas maltītēm - ja tā būs pareizi sabalansēta, tad tevi pamodinās un labi sagatavos dienai. Lai cik steidzīgs un pienākumu pilns būtu mūsu rīts, atceries, ka brokastu pagatavošana var būt ātra, ja izvēlēsies pareizos produktus.

2. Brokastīm jābūt sabalansētām

No rīta jāuzņem barības vielas, lai uzsāktu dienu. Vislabāk to izdarīt, brokastīs baudot saliktos ogļhidrātus, dārzeņus, augļus, olas un piena produktus. Mēs iesakām izvēlēties "belVita Breakfast" brokasterus, kas ir pilngraudu produkts, kas satur vismaz piecus dažādus graudaugus kopā ar vitamīniem (t.i., B2, E), minerāliem  (t.i., magnijs, kalcijs) un šķiedrvielām. Kopā ar augļi, zema tauku satura piena produktu un karstu dzērienu "belVita Breakfast" brokasters vienmēr nodrošinās garšīgu, līdzsvarotu un ātru dienas sākumu. "belVita Breakfast". Enerģija visam rītam!*

3. Piedomā par sabalansētu un garšīgu maltīti

Jāpiedomā par to, kāda būs mūsu izvēle un kurus produktus liksim uz sava šķīvja vai brokastu kastītē. Arī "belVita Breakfast" var būt pilnvērtīgas brokastu maltītes sastāvdaļa - kopā ar augļiem, zema tauku satura piena produktu un karstu dzērienu "belVita Breakfast" vienmēr būs laba izvēle. Piemēram:

  • 1 porcija (4 "belvita Breakfast" brokasteri)
  • tavs mīļākais auglis vai ogas, kas ir sezonā,
  • viena porcija piena produktu ar zemu tauku saturu;
  • tase karsta dzēriena.
Šādas brokastis tu vari pagatavot dažās minūtēs un tās garšos lieliski. Tagad tev nav iemesla, lai no rīta izietu no mājas nepabrokastojis.

4. Izvēlies pilngraudu produktus

Kāpēc pilngraudu produkti ir ieteicami? Tāpēc, ka šajos produktos tiek izmantotu graudi ar visiem apvalkiem, un tieši grauda apvalkos ir visvairāk šķiedrvielu un organismam nepieciešamo uzturvielu. belVita tie maigi cepti no īpaši izvēlēties un uzturvielām bagātiem graudaugiem. Tas ir vienīgais brokasters, kura sastāvā esošie ogļhidrāti, kā pierādīts, tiek sagremoti lēnām 4 stundu garumā kā daļa no sabalansētām brokastīm. Tas ir pierādīts vairāku "belVita Breakfast" zinātnisko pētījumu rezultātā.

5. Izbaudi ēdienu

Bieži vien, pieminot vārdu salikumu "sabalansēts ēdiens", cilvēki pie sevis nodomā, ka šāda izvēle noteikti būs garlaicīga un bez baudāmas garšas. Tā noteikti nav - "belVita Breakfast" produktu klāstā noteikti atradīsi ko savai gaumei atbilstošu, piemēram, ar kakao, ar meža augļiem vai riekstiem un medu.

Raksts tapis sadarbībā ar "belVita Breakfast".


Kādēļ izvēlēties "belVita Breakfast" brokasterus?

  • Jo tiem ir unikāla receptūra: tas ir pilngraudu produkts, kas satur vismaz piecus dažādus graudaugus, kā arī vitamīnus, minerālus un šķieras, un tas tiek ražots bez jebkādiem konservantiem vai krāsvielām.
  • Jo tie ir gardi: "belVita Breakfast" ir pieejami ar dažādām kārdinošām garšām, kā, piemēram, kakao un meža augļi.
  • Jo tie ir daļa no sabalasētām brokastīm: "belVita Breakfast" tiek rekomendēti kā daļa no sabalansētām brokastīm kopā ar augli, zema tauku satura piena produktu un karsto dzērienu. 
  • Enerģija visam rītam!*. "belVita Breakfast" brokasteru sastāvā esošie ogļhidrāti pēc nonākšanas mūsu organismā uzsūcas un tiek pārstrādāti pakāpeniski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!