Foto: Shutterstock
Saņemot jaunos elektrības rēķinus, daudziem gribas izslēgt elektrisko plīti un turpmāk romantiski cept kartupeļus uz sveces liesmas. Kafejnīcas un restorāni, kas vairumā gadījumu atkarīgi no elektrības un gāzes, arī saņēmuši jaunos rēķinus. Plītis izslēgt nav iespējams, ja gribas turpināt strādāt. Kā ēdinātāji domā tikt galā ar milzīgo elektrības cenu kāpumu, un kā tas atsauksies uz mums?

Neliels plāksteris uz brūces ēdinātājiem ir valsts atbalsta granti par oktobri un novembri, ko šajās dienās saņem uzņēmumi, kas kvalificējās atbalstam. Bet tas ir mazs mierinājums – ar to var nosegt decembra rēķinus. Ko tālāk? Kā saka Endijs Bērziņš no "Vairāk saules", īstais rokenrols jau tikai sāksies – vēl priekšā trīs ziemas mēneši.

Kā izdzīvot līdz vasarai, kad varētu cerēt vismaz uz elektrības rēķinu samazināšanos? Vai visi izdzīvos? Un vai cenas nevajadzēs pacelt līdz līmenim, kas pat lojālākajiem klientiem pirms restorāna apmeklēšanas liks padomāt divreiz?

Māris Kreilis, restorāna "ASuns" īpašnieks: Rēķini palielinājušies trīs reizes!

Drausmīgi! Rēķini palielinājušies trīs reizes, jo mums viss darbojas ar elektrību. Ja, pilnas jaudas režīmā strādājot, lielākais rēķins bijis 2,5 tūkstoši mēnesī, tad novembra rēķins bija 6,5 tūkstoši, bet par decembri – 7,5 tūkstoši.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!