Foto: Shutterstock
Cenas aug, un mūsu iepirkšanās paradumi šobrīd mainās, līdz ar to arī – ģimenes pārtikas grozs. Domājam kopā: ko pirkt, no kā atteikties, kam vērts veidot uzkrājumus? Galu galā – ko darīt, lai jau tā īsā vasara nepaietu vienās raizēs par rudeni?

Ar saviem iepirkšanās, ekonomēšanas un dzīvesveida paradumiem dalās "Tasty" lasītāja Irina Mežsarga.

• Iecienītās preces iepērku vairāk akciju laikā. "Čekoju" savlaicīgi, kad krājumi samazinās, jau tad skatos un gaidu šo preču akcijas, lai atkal iepirktu.
• Uz veikalu eju trīs reizes mēnesī, ietaupot savu laiku un degvielu, tā arī lieki neiztērējos impulsa niekiem.
• Saldēju maizi.
• Pašu dārzu šogad palielinājām trīs reizes. Saldēju, ko vien varu: burkānus, bietes, papriku, mazos tomātiņus (picai – super!), spinātus, skābenes, zaļumus, cukini, puķkāpostus, brokoļus, ogas, plūmes bez kauliņiem, ķiršus, zirņus, cūku pupas, rabarberus – viss noder. Ātrāk visu sastrādāt palīdz gaļas mašīna ar dārzeņu smalcinātāju.
• Ja pašiem nav dārza, iesaku painteresēties apkārt, varbūt piepilsētā kādi vecāki cilvēki, kuri savu zemi vairs neapstrādā, atļauj ierīkot dārziņu uz abpusēji izdevīgiem nosacījumiem.
• Gaļu iepērkam no zemniekiem: 1/4 cūku uzreiz, arī vistas gaļu. Tāda gaļa ir daudz barojošāka un garšīgāka, pērkot lielāku apjomu uzreiz, sanāk arī izdevīgāk. Tad sadalu pa ēdienreizēm nepieciešamo un lieku saldētavā.
• Interesējoties par veselīgu ēšanu, sapratu, ka svarīgi ir ēst jēgpilni un sabalansēti. Tagad ģimenē samazinām tēriņus par baltmaizi, makaroniem, miltiem, cukuru, atsakāmies no pārstrādātas gaļas, sulām, brokastu pārslām, daudz mazāk lietojam saulespuķu un rapšu eļlas. Ēdam vairāk kāpostu, zaļumu, pākšaugus, ogu, ēdienkartē ir arī nedaudz gaļas, zivs, olas, skābpiena produkti, augļi, rieksti, olīveļļa.
• Iespēju robežās braucu ar divriteni.

Cenas aug, bet mēs arī neesam ar pliku roku ņemami! Kādas ir Tavas iepirkšanās gudrības un knifi? Vai rudens krājumus jau veido? Dalies pieredzē ar "Tasty" – tā noteikti noderēs daudziem. Kaut kā to rudeni un ziemu nāksies pārdzīvot – balstot vienam otru kaut ar labu padomu, un tas, kā zināms, ir zelta vērts! Raksti: receptes@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!