Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Piektdienas vakarā Andrejsalā startēja ielu ēdiena festivāls, kas ilgs visu nedēļas nogali un kura laikā tiks noskaidrots Latvijas pārstāvis "European Street Food Awards 2022" fināla ceremonijai Minhenē.

Šogad sacensībām pieteikti tādi zināmi ēdinātāji kā "Vīnkalni Pizza Family", "BBQ Foodtruck", "Oak Burgers", "Munch BBQ", "Gustame Churros", "Bao Bun Latvia" u.c.

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Sestdiena, 17. septembris, būs galvenā sacensību diena, kurā žūrija vērtēs katra dalībnieka labākos konkursam pieteiktos street food ēdienus. Žūrijas sastāvs tiks atklāts īsi pirms pasākuma. Arī pasākuma apmeklētājiem būs iespēja noteikt savu izvēli, balvas "Tautas favorīts" uzvarētāju, balsojot par savu iecienītāko street food ēdinātāju.

Visbeidzot, svētdien, 18. septembrī notiks rezultātu paziņošana un lielā apbalvošanas ceremonija. Atgādinām, ka pirms trim gadiem, kad šāds konkurss notika pirmo reizi, Latvijas posmu uzvarēja "Bao Bun Latvia", kas ar savām īpašajām un gardajām taizemiešu bao maizītēm ieguva augstu novērtējumu arī no Eiropas žūrijas, iegūstot godpilno "ESFA 2019 Best Sandwich" titulu.

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Kā uzsvēra pasākuma rīkotāju pārstāvis Krišs Zupiņš, "European Street Food Awards" sacensību Latvijas posms ir uzskatāms par lielāko un vērienīgāko notikumu Latvijas street food nozarē. Pasākums paredzēts bez ieejas maksas, un tā programmu papildinās dažādas aktivitātes bērniem un pieaugušajiem, kā arī daudzpusīgas pašmāju ēdienu un dzērienu degustācijas.

Rīgas Rudens Street Food festivāls norisinās "Street Food Salā", Andrejostas ielā 5-K7. Gan sestdien, 17. septembrī, gan svētdien ieeja festivālā no pulksten 12.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!