Izaicinājuma idejas autori ir neliela Rīgas restorāniņa "StockPot" īpašnieki Ričards un Linda Džonsoni, kuri ikdienā savā ēstuvē piedāvā autentisku indiešu, taizemiešu un britu virtuvi. "Stockpot Hero" izaicinājuma ideja esot radusies pirms sešiem gadiem, kad vairāki pastāvīgie apmeklētāji lūguši iekļaut ēdienkartē kādu īpaši asu ēdienu, atklāj Džonsons.
Katru gadu tiek gatavots cits ēdiens: 2016. gadā tas bija čili sautējums, 2017. gadā – gulašzupa, 2018. gadā – sarkanais Taizemes karijs, bet šogad "stokpota" pavāri viesus mieloja ar ugunīgu soļanku – ar gaļu vai veģetāro, kurā netika žēloti dažādu veidu un pikantuma pakāpes čili pipari.
Virums bija padevies ass pēc velna, vairākkārt pārspējot asāko ēdienu, kādu šajā bistro mēdz ikdienā gatavot pusdienotājiem, tādēļ ne viens vien brašulis pēc sīvas cīņas piekāpās ugunīgajai soļankai. Un, protams, arī šogad neiztika bez asarām – raudāja ne vien daiļā dzimuma pārstāves, bet pat stiprākie vīri.
No 136 izaicinājuma dalībniekiem pieveikt zupas bļodu 20 minūšu laikā šoreiz bija pa spēkam 108 "varoņiem".
Lūk, foto ieskats 2019. gada izaicinājuma norisē.