Foto: DELFI Aculiecinieks
Pavisam nejauši piektdien, 24.janvārī piedalījos pazīstamā šefpavāra Mārtiņa Sirmā kulta ēdienu kopāgatavošanas meistarklasē restorānā "3 pavāri". Savā meistarklasē Sirmais kopā ar klātesošajiem gatavoja četrus ēdienus no norvēģu, gruzīnu, grieķu un turku virtuves.

Norvēģijas virtuvi pārstāvēja mazsālīts un ābelēs kūpināts Norvēģijas lasis. Mani ļoti pārsteidza tas, ka lasi var kūpināt arī mājas apstākļos, izmantojot pavisam vienkāršu ierīci.

Tradicionālo gruzīnu gavēņa pupiņu Lobio garšu neizdosies aprakstīt vārdos, cik neparasti to garša saspēlējās ar mērci un garšvielām.

Savukārt grieķu virtuve allaž bijusi mana vājība, arī jēra kājas sautējums ar Kalamatas olīvām un marinētiem citroniem nelika vilties. Vēl ne reizi neesmu ēdis negaršīgu grieķu ēdienu, un šī maltīte nebija izņēmums.

Nedaudz par turku desertu. Halvu un šķidrajā slāpeklī gatavoto vaniļas saldējumu varētu nodēvēt par "Ardievu, slaidā līnija!". Ne velti austrumu valstīs skaistuma standarti nedaudz atšķiras. Taču, kā pārliecinājos meistarklasē, arī mūsu pašu dāmas neatsakās no saldēdiena, nebaidoties "sabojāt" savu figūru.

To, cik veikli Mārtiņš Sirmais vadīja kopāgatavošanas meistarklasi, skaties video.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!