Foto: Publicitātes foto
Uz šīs sezonas noslēdzošo "Rīgas Street Food Garša" pasākumu 12. septembrī Jaunajā Teikā pilsētas iedzīvotājus un viesus aicināja garšu eksperte Signe Meirāne. Līdztekus ēdienu un izklaižu baudīšanai tika noteikts šī gada iecienītākais Rīgas ielu ēdiens – žūrijas un skatītāju balsojuma kopvērtējumā uzvarētāja laurus plūca "Sushi Brothers" piedāvātais Izcilais suši burgers.

"Rīgas Street Food Garša" piecu pasākumu sērijā dažādi dzīvesstila eksperti kopā ar "Pavāru kluba" Latvijas labākajiem šefpavāriem un pasākumu apmeklētājiem visas vasaras garumā baudīja dažādu pašmāju ēdinātāju piedāvātās "street food" versijas, balsojot un meklējot labāko Rīgas unikalitāti raksturojošo ēdienu.

Konkursam kopumā tikuši pieteikti 28 ēdieni. Apmeklētāju topā vienmēr ir bijušas vafeles, tortiljas, burgeri un pankūkas. Noslēdzošā pasākuma patronese, konkursa "Rīgas Street Food Garša" žūrijas vadītāja Signe Meirāne atklāj, ka apmeklētājiem patīk pārbaudītas vērtības un zināmas garšas: "Žūrijas viedoklis un tautas vērtējums līdz šim nav sakritis. Vairums žūrijas dalībnieku ir profesionāļi, kas zina, kas un kā ir jāgatavo, cik tas izmaksā un cik laika prasa – pat līdz ļoti smalkām niansēm, tāpēc arī mūsu vērtējums atšķīrās no tautas vērtējuma. Ar konkursa starpniecību vēlamies spert vienu soli tālāk, atrast vidusceļu starp cilvēkiem jau pazīstamu un iemīļotu ēdienu un žūrijas favorītu, šādā veidā kopīgiem spēkiem meklējot mūsdienīgo un unikālo, tieši Rīgai raksturīgo garšu. Kā konkursa žūrija – esam ļoti prasīgi, jo svarīgākais, ko vēlamies redzēt, ir vietējie sezonālie, garšās sabalansētie ielu ēdieni. Kolēģi, kuri ir apmeklējuši pasaules līmeņa "street food" festivālus un konkursus, ir novērojuši, ka arī tur normāla prakse ir gatavot konkrētajam reģionam raksturīgus ēdienus, ņemot vērā sezonalitāti un sabalansētas garšas."

Noslēdzošajā pasākumā par labākā Rīgas ielu ēdiena titulu cīnījās konkursa finālā izvirzītie ēdinātāji: "Cafe Hugo", "Bao Bun Latvia", "Centrālais Gastro Tirgus", "Urban Fries", "Kolonāde", "Vīnkalni", "Sushi Brothers", "Franco", "Singh's". Saskaitot žūrijas un apmeklētāju vērtējumu, labākā Rīgas ielu ēdiena godā tika celts "Sushi Brothers" Izcilais suši burgers.

Lūk, ieskats pasākuma norisē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!