Foto: DELFI

Kamēr galvaspilsēta gatavojas iedegties spožās gaismās un izdaiļojusies sarkanbaltsarkana, pie Kongresu nama top Latvijas dižtorte, kuru kopā liek restorāna "Fazenda" konditori un viņu palīgi. Milzīgā torte tiks izdalīta svētku svinētājiem trešdien, 18. novembrī pulksten 18. Tasty.lv bija unikāla iespēja ielūkoties dižtortes tapšanas aizkulisēs.

Tortes gatavotāji paredz, ka 40 kvadrātmetrus lielā biezpiena un šokolādes torte pārsniegs iepriekšējā gada dižtortes svaru, šogad sasniedzot 1,4 tonnas. Grandiozais gardums izmēra ziņā ir neliela divistabu dzīvokļa lielumā. Torte sastāvēs no 162 plātnēm, un tajā tiks sacepta pustonna olu masa, 291 kilograms biezpiens, 260 kilogrami cukurs, 151 kilograms milti, 81 kilograms ievārījums, 356 litri putukrējums, 162 litri vārīts iebiezinātais piens, 48 kilogrami šokolāde un 32 kilogrami ogas.

Foto: DELFI

Pērn, kad šāda dižtorte tika pagatavota pirmo reizi, tika izdalīti 11,5 tūkstoši kūkas gabaliņu, un tā tika notiesāta 4,5 stundās.

Šogad dižtorte tiks veltīta Latvijas sportistu sasniegumiem un ar to cer pabarot 12 tūkstošus svētku svinētāju. Pasākuma apmeklētājus sveiks tādi mūziķi kā Lauris Reiniks, Roberto Meloni un "Musiqq", ar ģitārspēli priecēs aktieris Gints Grāvelis. Bet cienasta dalībniekus iedvesmos vieglatlēte Laura Ikauniece-Admidiņa, skeletonisti Dukuri, un pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!