Foto: DELFI
Jau vairākus gadus neatņemama Rīgas svētku sastāvdaļa ir Rīgas svētku restorāns – atvērtā tipa restorāns, kurā vienuviet var nobaudīt vairāku pilsētas restorānu šefpavāru piedāvājumu. Šogad, pieturoties pie svētku tēmas "Pastaigas pa Rīgu", 15. augustā svētku restorāns "devies" pastaigā uz jaunu vietu – ierastā Spīķeru laukuma vietā gardēži pulcējas laukumā pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja.

No pulksten 12 līdz 20 Rīgas šefpavāri ikvienu iepazīstina un "ved pastaigās" ar ēdieniem, kas pagatavoti no vietējiem sezonas produktiem.

Jau vēstīts, ka atšķirībā no citiem gadiem, šoreiz Rīgas svētkos nebūs lielu un vērienīgu notikumu krastmalā un centrālajos parkos, kā arī nebūs svētku uguņošanas. Svētku rīkotāji aicina doties izzinošās, relaksējošās un muzikālās pastaigās pa Vecrīgu, centru, jūgendstila Rīgu, Jauno Teiku un gar pilsētas kanālu. Svētku apmeklētāji var baudīt mobilos un akustiskos koncertus Rīgas centrā un apkaimēs – Sarkandaugavā, Juglā, Arkādijas parkā, Āgenskalnā, Imantā, Kalnciema kvartālā un citviet pilsētā. Bērniem tika piedāvāta interesanta un aizraujoša svētku programma Spīķeros, mazuļi kopā ar vecākiem sestdien tika gaidīti arī lielajā piknikā Mežaparkā, Aviācijas svētkos Spilvē un citos pasākumos. Svētku īsā programma visām trīs dienām pieejama "Rigassvetki.lv".

Svētku organizatori aicina pasākumu rīkotājus un apmeklētājus ievērot valstī noteiktos ierobežojumus un Slimību profilakses kontroles centra rekomendācijas saistībā ar Covid-19 izplatību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!