Foto: DELFI
Ēdiena vilinošā smarža apbūrusi ne vienu vien gardēdi, kas sestdien pamanījās būt Vecrīgas tuvumā. Tur pirmo reizi galvaspilsētu iekustināja īpašs gastronomisks notikums – Rīgas ielu ēdiena festivāls "Stāsts: Ziema". Jau no pulksten 14 ļaudis varēja klausīt savam degunam un doties pie tā restorāna telts, kura pagatavoto maltīšu aromāts piesaistīja visvairāk.

Kā jau iepriekš ziņoja pasākuma organizatori, ielu ēdiena festivāls ir viens no tiem pasākumiem, kas veltīts vēl vienam īpašam šī gada notikumam – Rīgas-Gaujas kļūšanai par "Eiropas gastronomijas reģionu 2017". Izaicinājumu gatavot ziemas apstākļos uz ielām kopumā pieņēma 14 dažādu Rīgas restorānu šefpavāri, savā pulkā ņemot arī divus šefpavārus no Dānijas un Itālijas. Ārzemju viesi tandēmā ar Dzintaru Kristovski no "Valmiermuižas vēstniecības Rīgā" un Denisu Ivankovu no restorāna "Kasha Gourmet" gatavoja savām zemēm raksturīgos ēdienus. Uz lieliem griliem, pašdarinātām ķieģeļu krāsniņām un ugunskuriem visas dienas garumā kāri sprakšķēja visdažādākās siltās maltītes.

Foto: DELFI

Dienas gaitā apmeklētājus ar kulinārajiem šedevriem lutināja tādi pazīstami pavāri kā Mārtiņš Sirmais ("Trīs pavāru restorāns "Tam labam būs augt!"), Ēriks Dreibants (restorāns "3") un Artūrs Taškāns ("Rocket Bean Roastery"). Kamēr festivāla dalībnieki baudīja gardās maltītes, uz skatuves viņus izklaidēja grupa "Pulsa efekts". Festivāla apmeklētāji varēja baudīt visai neparastus ēdienus – eklēru ar baraviku krēma pildījumu un pīlādžu sīrupa glazūru, brieža gaļas kebabu, hotdogu ar zivs desu, sīpoliem un smiltsērkšķu majonēzi, rudzu miltu pankūkas ar kadiķos kūpinātu sama fileju, priežu čiekuru sīrupā karamelizētus sakņkājus ar zirņu humusu, kraukšķīgas auzu pārslu-sakņaugu kroketes ar kaņepju mērci, alkšņa mizās kūpinātas ribiņas un daudzus citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!