Foto: Rimi Gardēži publicitātes foto

"Rimi Gardēži" uzsāk "Gardēžu tūri", kurā var doties ikviens gardēdis. Pasaules garšu atklājējs Mārtiņš Sirmais, vegānu dzīvesveida lietpratējs Edgars Sanders un garšu juveliere Signe Meirāne īpaši izstrādātos ceļojumu maršrutos aicina iepazīt Vidzemes restorānus, ražotnes, apskates objektus, dabas takas un visu, kas apliecina dzīves baudīšanu. Vienlaikus tā ir lieliska iespēja iepazīt pašmāju gardumu ražotājus, tādējādi veicinot arī kopējo Latvijas labklājības attīstību.

"Gardēži ir atvērti jaunajam un neparastajam, stilīgajam un tradicionālajam, garšām, smaržām, skatiem, piedzīvojumiem un sajūtām – visam, kas palīdz gardu muti baudīt dzīvi! Tas ir vienīgais noteikums, kas jāievēro, dodoties Gardēžu tūrē, protams, līdzās epidemioloģiskai drošībai. Tā kā ceļošana ārpus Latvijas joprojām ir izaicinājumu pilna, aicinām ikvienu atklāt jaunas vietas un garšas tepat, Latvijā," aicina "Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers.

Jaunlaiku stilīgā tikšanās vieta – Cēsis

Tie laiki, kad visi ceļi veda uz Rīgu, ir pagājuši, un arvien biežāk rīdzinieki meklē patvērumu citās Latvijas vietās. Cēsis ir kļuvušas par vienu no iecienītākajām jaunās paaudzes tikšanās vietām ārpus Rīgas, kas piedāvā gan lieliskus restorānus un skaistus dabas skatus, gan stilīgas kultūras vietas un interesantus notikumus. Vegānu dzīvesveida lietpratējs Edgars Sanders iepazīstina ar vietām, kas noteikti jāapmeklē Cēsīs un tuvākajā apkaimē: restorāniem un viesu namiem, īpašam vietām dabas tuvumā, kamieļu parku, lielisku beziepakojuma veikalu un garda siera, maizes un alus darītavām.

Foto: Rimi Gardēži publicitātes foto

Vidzemes sirds – Rīga, Straupe, Burtnieki, Mazsalaca

Pasaules garšu atklājējs Mārtiņš Sirmais šoreiz dodas ceļojumā tepat, pa Latviju, un aicina pievienoties maršrutā, kas atklāj nemainīgas vērtības dabisku, patiesu lietu cienītājiem. Viņš iesaka, ko pa ceļam apskatīt, kur meklēt vietējos lauksaimniekus, iepazīstina ar pavārdraugu, kurš gardi grilē uz autentiska turku grila, aicina laivot pa Salacu un, protams, vairākas reizes garšīgi paēst!

Foto: Rimi Gardēži publicitātes foto

Kur tiekas Zemgales un Kurzemes garšas

Izsmalcinātu garšu juveliere Signe Meirāne labi pazīst vietas, kur satiekas Zemgale un Kurzeme. Viņa aicina garšu pilnā ceļojumā iepazīt Latvijā ražotos produktus – vairāki no tiem ir unikāli pat pasaules mērogā. Saimniecība, kas atrodas uz salas, kur aug pat vīģes, strausu audzētava un smalku Francijas vistu audzētava, vīna, saldējuma un citu gardumu ražotāji gaida gardēžus!

Foto: Rimi Gardēži publicitātes foto

Izpildot dažādus uzdevumus, "Gardēžu tūres" ceļotājus gaida patīkami pārsteigumi, piemēram, dāvana Straupes pienotavā. Bet, uzrādot "Mans Rimi" karti, var saņemt atlaides "Rāmkalnos", "Ahh-Meat" Valmierā, kas piedāvā nobaudīt krāsnī lēni pagatavotu jēra priekškāju ar turku zirņu humosu un tahini, Mākslas telpā MALA Cēsīs, Aktīvās atpūtas parkā "Karjers", ZS "Kliģeni" svaigajiem produktiem, Zoo "Rakši" un ekskursijas apmeklējumam Raiskuma alus darītavā.

Ceļojumu maršrutus un bonusus vienkopus var atrast šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!