Jauni, inovatīvi pašmāju un ārzemju pārtikas produkti būs redzami izstādē 'Riga Food 2021'
Foto: Publicitātes foto

Čiekuru šokolādes, ēdamas krūzītes, vegānisks burgers, augu majonēze, olu saldējums … tie ir tikai daži no Latvijas ražotāju jaunajiem produktiem, ko varēs apskatīt, degustēt un iegādāties pārtikas izstādē "Riga Food 2021", kas jau no 9. līdz 11. septembrim notiks Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Plānots, ka šogad izstādē savas preces un pakalpojumus prezentēs vismaz 300 uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Austrijas, Beļģijas, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Spānijas, kopumā no 15 valstīm. Latvijā saražoto vienkopus varēs iepazīt un degustēt Latvijas nacionālajā kopstendā un Zivrūpniecības nozares kopstendā.

Vegānisks burgers ar liellopa garšu

Liellopa garšas burgers “Furious Burger” ir jaunums Latvijas vegāniskajā virtuvē. Tas vizuāli un pēc tekstūras atgādina gaļas izstrādājumu, bet patiesībā ir balstīts uz augu bāzes proteīniem. Atšķirībā no pārējiem augu izcelsmes burgeriem, kas jau pirms tam ir termiski apstrādāti un lietotājam sniedz ierobežotas iespējas ietekmēt burgera garšas īpatnības, “Furious Foods” burgeram var izvēlēties apstrādes pakāpi – no asiņaina līdz pat labi izceptam.

Čiekuru šokolādes – našķis imunitātei

Ideja par čiekuru produktiem ģimenes uzņēmumam “Mītavas čiekurs” radās jau pirms sešiem gadiem, kad vecākais dēls ilgstoši cīnījās ar klepu. “Nelīdzēja aptiekā iegādātie medikamenti, tāpēc sieva meklēja alternatīvu – ievāca informāciju par priežu vērtīgajām īpašībām. Tā sākām ražot imunitāti stiprinošus produktus. Tie puiku izglāba no ilgstošās slimošanas un raisīja lielu interesi arī apkārtējos,” stāsta “Mītavas čiekurs” vadītājs Reinis Artimovičs. Šogad uzņēmums radīja inovatīvu produktu līniju – piecu veidu šokolādes ar priežu čiekuriem: melno šokolādi ar veseliem priežu čiekuriem, pildītas trifeles ar čiekuru sīrupu, čiekuru īrisu no baltās šokolādes, karamelizētus un veselus čiekurus, kas glazēti piena šokolādē.

Divi vienā – krūzīte kā deserts

Ēdamie trauki ir aktuāla tendence visā pasaulē. “Manuss” izstādē "Riga Food 2021" prezentēs ēdamās krūzītes karstiem dzērieniem un desertiem. Ēdamās krūzītes ir lieliska alternatīva vienreizlietojamiem traukiem, tātad – atkritumu nebūs! Ēdamās krūzītes nesakarst, nemaina dzēriena garšu un neizmirkst līdz pat 60 minūtēm.

Latviešu toniks – veldzējošs enerģijas lādiņš

Jūnijā, kad Latvijā varēja izbaudīt pamatīgu svelmi un karstumu, mājražotājs Jānis Smelters radīja jaunu atspirdzinošu dzērienu “Ingvertonic”. Par latviešu toniku dēvētais dzēriens ir gāzēts un nedaudz rūgtens ar nelielu ingvera kņudināšanu pēcgaršā. Dzēriena pamatā ir ingvers, kam pievienoti liepziedi, plūškoka ziedi, cidoniju sula un vērmeles rūgtumiņam. Atdzesēts “Ingvertonic” lieliski atveldzē, sniedz enerģiju un uzlabo tonusu.

Baltijā pirmais olu saldējums

Olu ražotāji “Balticovo” šovasar ir radījuši jaunumu – Baltijā pirmo saldējumu no olu baltuma un olu melanžas (no čaumalām atdalīta šķidrā olu masa). Olu saldējuma “Plombīrs” un “Šokolādes plombīrs” pamatā ir mājas saldējuma recepte. Ola ir bagāta ar vērtīgām uzturvielām un saldējumam piešķir patīkamu tekstūru. Tas priecē visus, kam garšo saldējums un kas dod priekšroku vietējo ražotāju izstrādātām receptēm ar mūsu zemē iegūtām sastāvdaļām un laika gaitā pārbaudītām garšu kombinācijām.

Jauni, inovatīvi pašmāju un ārzemju pārtikas produkti būs redzami izstādē 'Riga Food 2021'
Foto: Publicitātes attēli

Mango ievārījums ar čia sēklām – eksotiska garša

“Pūre” paplašinājusi savu ievārījumu klāstu. Jaunā ievārījuma sastāvā ir augļu karalis mango apvienojumā ar čia sēkliņām, kas ir brīnišķīgs antioksidantu, proteīna, Omega 3 un Omega 6 taukskābju avots. Augsta kvalitāte un izcila garša – kā mājās gatavotam ievārījumam.

Jauni, inovatīvi pašmāju un ārzemju pārtikas produkti būs redzami izstādē 'Riga Food 2021'
Foto: Publicitātes foto

Majonēze “Yo, Majo!”

“Yo, Majo!” ir pilnīgi jauns produkts, ko latviešu uzņēmums “Furious Foods” pirmoreiz prezentēs tieši izstādē “Riga Food”. Majonēzes pamatā ir augu izcelsmes produkti. Tai ir divas garšas: “Provansas” klasiskās garšas piekritējiem un “Ar dienvidu garšvielām”, kas būs ideāla mērcīte dārzeņiem vai čipsiem. “Domājot nosaukumu, veicām izpēti un secinājām, ka mūsu iecerētie nosaukumu varianti jau ir aizņemti. Jomajo, kā lai nosauc? Un nosaukums bija rokā! Lai svešvalodās to neizrunātu kā “Džomadžo”, mēs to pārveidojām par “Yo’Mayo!”,” stāsta “Furious Foods” īpašnieks Didzis Piļāns.

“SEED FOOD” – neierasta maizes šķēle

N. Bomja maiznīcas “Lielezers” jaunums – “SEED FOOD” sēklu uzkodas ar picas un Čedaras siera garšu. Tās ir pagatavotas bez glutēna saturošu produktu klātbūtnes. Ar augstu uzturvērtību gan šķiedrvielu, gan olbaltumvielu ziņā – kā radīts gardēdim, kurš prot novērtēt augstvērtīgas uzkodas! “Jau sākotnēji, veidojot šo produktu, gribējām, lai tam būtu maizes šķēles funkcija, laba garša un tas “trāpītu” veselīgo produktu plauktiņā,” stāsta “Lielezers” ražošanas vadītājs Valters Kanopa.

Spirulīnas dzērieni – enerģijas avots

Latvijas zinātnieču uzņēmums “SpirulinaNord” izstādē “Riga Food 2021” Inovāciju stendā prezentēs spirulīnas dzērienus, kurus var uzglabāt istabas temperatūrā. Veidojot jaunos dzērienus, zinātnieces izvēlējās Latvijai tradicionālas garšas un izejvielas – cidonijas, dzērvenes, ābolus. Produktos ir saglabātas vērtīgās tropiskās mikroaļģes spirulīnas vērtības – antioksidanti un vitamīni, turklāt ar bagātīgu augļu un ogu garšu.

Jauni, inovatīvi pašmāju un ārzemju pārtikas produkti būs redzami izstādē 'Riga Food 2021'
Foto: Publicitātes foto

“Rāmkalni” izstādē prezentēs dabīgās BIO sulas, “Jaunpils pienotava” interesentus priecēs ar siera šķēlītēm, ''Sabiles sidrs'' aicina nogaršot ābolu sauso baltvīnu "Gardeners Five Seeds", kas prestižajā konkursā “CiderWorld’21 Award” ieguva zelta medaļu. Savukārt “SKIM Gardumi” prezentēs “Aitu piena sūkalu želejkonfektes”, kuras ir radītas veiksmīgas sadarbības rezultātā ar “Riga Food 2020” satikto Elizabeti Bendiku no “Bendiku piena aitām”. Vēl interesenti varēs nogaršot Dārzkopības institūta pētnieku radītus neierastus krūmcidoniju pārstrādes produktus. Vairāk par jauniem produktiem, ko varēs apskatīt un degustēt izstādē, te.

“Riga Food 2021” notiks zaļajā režīmā. Epidemioloģiskās drošības noteikumu izpratnē kā zaļu saprot vidi, kurā atrodas tikai personas, kuras ir vakcinējušās pret Covid-19 vai pēdējā pusgada laikā ir izslimojušas šo slimību. Ieeja Izstāžu centrā tikai ar derīgu ES sadarbspējīgu digitālo Covid-19 sertifikātu, personu apliecinošu dokumentu un izstādes biļeti.

Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

Tags

Starptautiskais izstāžu centrs Ķīpsalā Riga Food 2021
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form