Foto: Shutterstock
Mūsdienās uz dzimšanas dienas kūkām var "uzsēdināt" teju jebkuru bērnu iemīļoto multfilmu varoni ar mastikas figūriņu vai apzīmētu cepumiņu palīdzību (nemaz nerunājot par izdrukātām ēdamajām bildēm). Brīžiem šķiet – cik konditoru, tik tehniku un dizainu, un ar neko jaunu jau nepārsteigt. Līdz, pateicoties sociālo tīklu īso video burvībai, uzpeld nākamā tendence, kas pārņem pasauli. Šobrīd "Instagram" un "TikTok" īsajos video klipiņos viena pēc otras redzamas kūkas, kas izskatās, kā no "veco laiku" multfilmām vai komiksiem izkāpušas – ar treknām, melnām kontūrām 2D formātā. Jāatzīst, ka izskatās tiešām iespaidīgi!

Komiksu kūku jeb 2D kūku pirmie veidošanas video sāka parādīties jau pērn februārī, kad īso klipiņu ar 2D kūkas veidošanu publicēja kāds profils "Instagram" ar segvārdu @mopmuku, vēsta žurnāls "American Cake Decorating". Konditorejas tendenču pazinēji un ārzemju žurnāli raksta, ka tas, visticamāk, ir pārpublicēts cita autora video bez korektas atsauces, un te jāsteidz piekrist, jo šādu "Community" jeb komūnas profilu sociālajos tīklos, kas pārpublicē ar vai bez atsaucēm citu satura veidotāju video ir daudz.

Turpat komentāros ļaudis steidz norādīt, ka 2D kūkas tendence, visticamāk, aizsākusies pateicoties "2D Cafe" kūkotavām, kas atrodas Tokijā, Berlīnē, Floridā un citviet pasaulē.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!