Kas šokolādes olām 'vēderā': pētām veikalos nopērkamos saldumus
Foto: Foto: Madara Jūgbārde

Tuvojas Lieldienas - svētki, kas saistās ar olu meklēšanu, sišanu un ēšanu. Un, kas gan būtu Lieldienas bez šokolādes olām mazajiem kārumniekiem! Bet kā lai zina, kuras no veikalos pieejamām olām ir labākā un nekaitīgākā izvēle? Lai to noskaidrotu, “Tasty” uzdevumā trīs Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes studentes: Klinta Kārkliņa, Ērika Skārda un Madara Jūgbārde veica īpašu pētījumu, ar kura rezultātiem iepazīstinām mūsu uzticamos lasītājus.

Pētījuma mērķis bija noskaidrot un salīdzināt dažādu veikalos pieejamo šokolādes olu īpašības. “Rimi” un “Maxima “veikalos tika iegādāti sekojoši produkti: “Linnunmunia” (ražots Anglijā), “Kinder Surprise” (ražots Itālijā), “Sorini” (ražots Itālijā), “Laima” (ražots Vācijā pēc SIA “Orkla Confectionery&Snacks” pasūtījuma). Dažādībai tika izvēlētas arī alternatīvas lielo ražotāju šokolādesolām, kuras tika nopirktas beziepakojuma “Ber un sver” veikalā: liofilizētas dzērvenes baltajā šokolādē (ražots Latvijā) un mandeles šokolādē “Tiramisu” (ražots Lietuvā).

Kas šokolādes olām 'vēderā': pētām veikalos nopērkamos saldumus
Foto: Publicitātes attēli

Produkti tika izvēlēti pēc pieejamības veikalos, izskata dažādības un sastāva dažādības. Informācija pētījumam tika iegūta, konsultējoties ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes profesori un vadošo pētnieci Ingu Ciproviču, no Zigurda Zariņa, Lolitas Neimanes, Edgara Bodnieka grāmatas “Uztura Mācība” (2015.g.), Lilitas Ozolas grāmatas “Pārtikas piedevas” (2003.g.), kā arī no dažādiem interneta resursiem un pārtikas tehnoloģijas studiju laikā iegūtajām zināšanām.

Kas šokolādes olām 'vēderā': pētām veikalos nopērkamos saldumus
Foto: Publicitātes attēli

Lūk, tabula, kurā aplūkojami jauno pārtikas tehnologu veiktā pētījuma dati, bet, lasot tālāk, iepazīsties ar datu analīzi, topošo speciālistu secinājumiem un ieteikumiem.

Source

Tasty

Tags

Tasty pēta Lasāmgabali Lieldienas
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form