
Par studentu brokastīm tradicionāli saucam žāvētu augļu un riekstu maisījumu. Nosaukums radies tāpēc, ka šie produkti sniedz daudz enerģijas, kas studentiem ir tik ļoti nepieciešama ne tikai sesijas laikā, bet visu cauru gadu. Biznesa augstskolā "Turība" veikts neliels pētījums, lai noskaidrotu, vai tiešām studenti brokastīs ēd tikai žāvētus augļus un riekstus.
Kā norāda Biznesa augstskolas "Turība" sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Kive, izrādījās, ka studentu brokastu ēdienkarte ir ļoti dažāda, un tajā var atrast daudz interesantu un gardu recepšu.
Augstskolas ārzemju studenti ne tikai dalījušies savos brokastošanas paradumos, bet pastāstījuši arī tradicionālās brokastu receptes.
- 1. Azerbaidžāna – 'tandūra' maize ar sviestu un sieru
- 2. Beļģija – franču grauzdiņi
- 3. Nīderlande – sviesta piparkūkas vai maizītes ar jāņogu džemu un sieru
- 4. Vācija, Bavārija – teļa gaļas desa
- 5. Krievija – pankūkas
- 6. Spānija - 'Pan con tomate' jeb maize ar tomātiem
- 7. Tatāru tradicionālās brokastis – 'kistibi' (kыстыбый) jeb 'panzarotti'
- 8. Turcija – 'börek' un 'sucuk'
- 9. Uzbekistāna – 'katlama' (cepts, gaisīgs plācenis)