Foto: Shutterstock
Sutināti kāposti, no vācu kulinārijas nākusī Ziemassvētku štolle, angļu žāvēto augļu pudiņš, piparkūkas visdažādākajās garšas niansēs ir absolūtā svētku klasika daudzās pasaules valstīs. Taču reizēm vērts paskatīties ārpus ierastā un izpētīt, ko neparastu Ziemassvētkos gatavo tuvāki un tālāki kaimiņi. Bez kā 24. decembra vakars nav iedomājams gardēžiem Zviedrijā, Polijā un citviet?

Sutināti kāposti, no vācu kulinārijas nākusī Ziemassvētku štolle, angļu žāvēto augļu pudiņš, piparkūkas visdažādākajās garšas niansēs ir absolūtā svētku klasika daudzās pasaules valstīs. Taču reizēm vērts paskatīties ārpus ierastā un izpētīt, ko neparastu Ziemassvētkos gatavo tuvāki un tālāki kaimiņi. Bez kā 24. decembra vakars nav iedomājams gardēžiem Islandē, Polijā un citviet?

Visiem ēdieniem gan ir kopīga viena būtiska lieta – tos cilvēki iemīļojuši un gatavo svētkos, kad jo īpaši gribas pārsteigt un palutināt vistuvākos. Un kas zina, varbūt kāds no apskatītajiem ēdieniem motivēs apciemot valsti, lai nobaudītu oriģinālu!

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!