Foto: Shutterstock

Lai parādītu Latvijā pieejamo vīnu daudzveidību, atvieglotu vīna cienītāju dzīvi, kā arī ieviestu skaidrību plašajā vīnu klāstā, pirmo reizi tiek rīkots konkurss Latvijas Gada vīns 2014, kurā tiks noskaidroti labākie Latvijā pieejamie pasaules vīni, portālam Tasty.lv vēsta konkursa rīkotāji.

Konkursa uzvarētājus, uz aklo degustējot vīnus ar aizklātām etiķetēm, septembra sākumā noteiks starptautiska žūrija, kopumā izvērtējot vairākus simtus dzirkstošo, balto, sarkano, deserta un stiprināto vīnu, kas pieejami Latvijā. Labākos vīnus - konkursa uzvarētājus - vienuviet ikviens vīna cienītājs varēs nobaudīt īpašā Čempionu parādē Riga Wine & Champagne festivāla laikā 29.novembrī.

Gada vīna konkursi Eiropā un pasaulē ir izplatīta prakse – šādi konkursi atvieglo patērētāju orientēšanos vīnu klāstā, bet vīna izplatītājiem dod iespēju izcelt īpašākos sava sortimenta vīnus. Plānots, ka konkursā Latvijas Gada vīns 2014, kurā vīnus no šodienas, 7.augusta, var pieteikt jebkurš uzņēmums, kas nodarbojas ar vīnu importēšanu un tirdzniecību Latvijā, piedalīsies vairāki simti populārāko dzirkstošo, balto, sarkano, deserta un stiprināto vīnu. Konkursam var pieteikt ikvienu vīnu, kas gatavots no vīnogām, pildīts stikla pudelē un ir reģistrēts tirdzniecībai Latvijas Republikā.

Žūrijas darbu vadīs Maikls Šusters no Lielbritānijas, kurš ir viens no starptautiski visvairāk pieprasītajiem vīna tiesnešiem un lektoriem ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi, žurnāla Decanter konkursa World Wine Awards žūrijas loceklis, The Wine Society un Academie Internationale du Vin valdes loceklis, vairāku populāru vīna best-selleru un prestižo izdevumu The World of Fine Wine un Decanter autors. Žūrijā darbosies Latvijas godalgotākie un kompetentākie vīna profesionāļi – Vīnziņu Asociācijas prezidents, vairākkārtējs Latvijas un Baltijas vīnziņu čempionāta uzvarētājs Raimonds Tomsons (restorāns Vincents), viena no pieredzes bagātākajām vīna pasniedzējām Latvijā Valentīna Grandāne, Baltijas vīnziņu čempionāta uzvarētājs Ronalds Pētersons, Riga Wine & Champagne dibinātājs Aigars Nords un citi.

"Vīnu klāstam veikalos un restorānos kļūstot arvien plašākam un interesantākam, būtiski, lai vīnmīļi un patērētāji neapjuktu, bet turpinātu apgūt arvien jaunus vīnu pasaules horizontus, kā arī atrastu jaunus favorītus jau ierastajos vīna reģionos. Esmu pārliecināts, ka konkursa Latvijas Gada vīns rezultāti kalpos par šādu ceļvedi visiem Latvijas vīnmīļiem," pārliecināts vīnzinis Raimonds Tomsons.

Riga Wine & Champagne ir pirmais šampaniešu, vīnu un gardēdības festivāls ar plašāko augstākās raudzes vīnu degustāciju, meistarklašu un vakariņu programmu Baltijas valstīs. Festivāls notiek kopš 2012.gadā un tradicionāli notiek divās - rudens un pavasara - sesijās. 

Vairāk informācijas: Rigawinechampagne.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!