Foto: DELFI
Mūsu sarunas laikā Marta apraudas vairākas reizes. Patiesībā viņa esot "jautrīte" un nekad neraudot, galu galā, viņas darbinieki uz viņu skatās, viņai jābūt visu varošai. Bet nu beidzot laikam ir sakrājies.

Diennakts laikā Marta kļuvusi pazīstama tiktāl, ka viņu intervēt pieteikusies televīzija, viņai "Facebook" raksta un izsaka atbalstu ne tikai pazīstami, bet arī sveši cilvēki, krodzinieki un bārmeņi, atrakstījis un palīdzēt apsolījis pat kāds deputāts. "Pat taksists, kurš mani šorīt veda uz darbu, saka: o, uz Višķu ielu? Jā, redzēju jūs feisbukā!" Marta smejas: "Esmu kļuvusi par zvaigzni vienas dienas laikā – gandrīz vai varētu iet politikā, bet vīrs neļaus."

Kāpēc Martai jāpalīdz?

Viss sākās ar jaunās atļaujas saņemšanu par "Jautrā brieža" vasaras terases darbību. Šādas atļaujas jāsaņem katru gadu, un, atšķirībā no citiem gadiem, kad vasaras terase varēja strādāt līdz sešiem no rīta, šogad terasei atļauts strādāt tikai līdz 10 vakarā. Marta bija šokā – kā lai kaut ko pelna? Martas krodziņš neatrodas dzīvojamā ēkā, tās atrodas labu gabalu tālāk, ielas otrā pusē. Turklāt tracināja skaidrojums: tas esot saistīts ar kovida laika noteikumiem, lai jaunu izmaiņu gadījumā Rīgas Domei nebūtu jāizsniedz atkal jaunas atļaujas ar darba laika izmaiņām.

Kad bārmenis Andris Reizenbergs nofilmēja un ievietoja savā "Facebook" lapā Martas stāstu, sākās sašutuma vētra. "Tā mums tā Rīga attīstās!" "Kā tad – Vecrīgā jau kovida nav!" "Kad šis murgs reiz beigsies!"

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!