Foto: Shutterstock
Šogad Kuldīgas restorānu nedēļas "Taste Kuldīga" laikā, vietējo restorānu, kafejnīcu un krodziņu šefpavāri būs sarūpējuši īpašu trīs ēdienu piedāvājumu, izceļot vienu no senākajiem un populārākajiem produktiem – sieru. Īpašais piedāvājums garšu baudītājiem būs pieejams tikai vienu nedēļu no 16. līdz 22. martam, informē Kuldīgas aktīvās atpūtas centra speciāliste Ieva Gūtmane.

"Pasaulē ir pieejami vairāki tūkstoši dažādu sieru veidu. Latvijā siers ir ne tikai viens no populārākajiem un visplašāk pieejamajiem produktiem veikalu plauktos, bet tas ir kļuvis par daļu no tautas tradīcijām, tāpēc vēl jo vairāk nepieciešams atgādināt, ka tas ikdienā, iespējams, netiek pietiekami novērtēts. Mūsdienās siers neaprobežojas ar apaļu ritulīti, tas ir kausēts, kūpināts, fermentēts, marinēts, cepts, grilēts, svaigs, ciets, mīksts, sāļš, ass, salds un pat vegānisks," teic Gūtmane, atklājot, ka tieši ar sieru daudzveidību un dažādām garšu kombinācijām apmeklētājus šogad pārsteigs šefpavāri Kuldīgas restorānu nedēļā, pasniedzot īpaši atlasītus ēdienus.

Kā jau ierasts, Restorānu nedēļas laikā tiks pasniegti ēdieni, kuri ikdienā netiek iekļauti restorānu un kafejnīcu ēdienkartēs. Īpašie piedāvājumi būs pieejami divās cenās – 2 ēdieni par 10 eiro vai 3 ēdieni par 15 eiro. Ar "Taste Kuldīga" dalībniekiem un to sagatavotajiem piedāvājumiem jau drīzumā varēs iepazīties mājas lapā tastekuldiga.lv. Pasākumu organizē Kuldīgas aktīvās atpūtas centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!