Foto: Ieva Makare
Ar tradicionālo alus mucas spundes iesišanu 22. maijā Vērmaņdārzā tiks atklāts "Latviabeerfest 2019", kas turpināsies piecas dienas līdz pat 26. maijam. “Šogad, izvēloties Baltijā lielākā alus festivāla dalībniekus, radošos viesus un apmeklētāju izklaidētājus īpaši lielu uzmanību pievēršam ne vien kvalitātei, bet arī dažādībai," informē festivāla organizatoru pārstāve Zane Auziņa.

Festivāls "Latviabeerfest" jau devīto gadu maija nogalē pašā Rīgas centrā – Vērmanes dārzā – ieskandinās vasaras festivālu sezonu. Kvalitatīvi dzērieni, garšīgi ēdieni, sportiski azartiskas izdarības, laba mūzika un iespēja klātienē tikties ar izciliem alus meistariem tās ir festivāla vērtības, ko novērtē vietējie ražotāji, gaida iedzīvotāji un plaši apmeklē arī ārzemju viesi. Būtiski, ka līdzās tādam pasaulslavenam festivālam kā "Oktoberfest" Minhenē,"Latviabeerfest" ir iekļauts arī vispasaules alus festivālu tūrē, pēc kura vadās arī ne viens vien, plānojot savus ceļojumu plānus.

Pērn "Latviabeerfest" apmeklēja vairāki desmiti tūkstoši cilvēku no kuriem vairāk nekā 70% bija ārvalstu viesi. Taču papildus tam festivāla organizatoriem ir būtiski, lai pazīstamos un tradicionālos produktus pilnvērtīgāk iepazītu un no jauna atklātu arī vietējie iedzīvotāji.

"Vēlamies, lai latvietis, kuram alus, tradicionāli ir tuvs un šķietami pazīstams dzēriens, izprastu dažādās alus šķirnes un veidus, gūtu priekšstatu par to, kādēļ pastāv daudzi atšķirīgi alus glāžu veidi, kādēļ viens un tas pats alus no dažādām glāzēm garšo dažādi, kāda glāze katram alus veidam ir piemērotākā, kādi ēdieni alus garšu bagātina vai gluži pretēji – nomāc. Alus šķiet vienkāršs, taču tam ir plaša vēsture, izzināšanas vērtas tradīcijas un aizraujoša daudzveidība. Ar paraugdemonstrējumiem, meistarklasēm un savu ekspertu palīdzību šajā gadā centīsimies kaut nedaudz paplašināt mūsu apmeklētāju priekšstatu par alu," akcentē Andrejs Šikors.

Pagaidām vēl netiek izpausta precīza festivāla programma, taču ar dalībniekiem un jaunumiem jau ir iespējams iepazīties ari festivāla interneta lapā www.latviiabeerfest.lv. Tāpat ir apstiprināts, ka arī šā gada festivālā Vērmanes dārza teritorija būs sadalīta tematiskajās zonās. Papildus tradicionālajai lāgera tipa alus zonai, atsevišķi tiks izvietota amatalus zona, kur varēs iepazīt interesantus meistaralus veidus un garšas, bet plašs un kvalitatīvs ēdienu piedāvājums būs pieejams restorānu zonā. Tikšot gādāts arī par to, lai pamīšus ēdienu un dzērienu baudīšanai apmeklētājiem būtu pieejamas arī dažādas atrakcijas un aktivitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!