Foto: Shutterstock

Mēs turpinām Tev rakstīt, un Tu atbildi. Tad ir priecīgi. Uzreiz gribas mazu ballīti sarīkot uz līdzenas vietas. Šovakar dalāmies ar Lauru lapas vēstuli, un viņa raksta tieši par to – par mājsēdes laika ballītēm. Jā, tās joprojām ir iespējams un pat vitāli nepieciešams!

Sanācis tā, ka lērums manu draugu izkaisīti pa visu plašo pasauli. Lai visus apciemotu, ar vienu atvaļinājumu nepietiek. Ja pie Jāņa uz Vāciju, pie Leldes uz Franciju un pie Ilzes uz Angliju vēl var mēģināt aizskriet, tad par izklaidēm pie Zanes Jaunzēlandē šobrīd jāaizmirst. Pat braucienu uz netālo Zviedriju pie Artūra vispasaules liga padarījusi tik apgrūtinošu. Bet es jau nu nebūšu es, ja sēdēšu un čīkstēšu. Esmu iemācījusies pieņemt jebkuru situāciju un paņemt labāko, ko no tās var paņemt. Pat no tik nīstamās mājsēdes! Nav taču akurāt par visu varīti jātriecas uz visām debess pusēm, lai satiktu savus mīļos.

Mūsdienu tehnoloģijas laikmetā var taču uztaisīt vienu lielu kopīgu nozūmēšanas vakaru jeb pasēdēšanu zūmā manā foršajā virtuvē! Savādi, ka agrāk kaut kas tāds vēl nebija ienācis prātā.

Pirmais mājsēdes vakars paiet, gatavojot ielūgumus. Ar visiem noteikumiem un dreskodiem. Taisīšu Kāpostu balli. Viesiem "jāierodas" ģērbtiem iekš kaut kā zaļa, bet cienasts jātaisa katram sev pašam - kāds ēdiens no kāpostiem. Nu vai nav lieliski? Šāds tāds labums no tādas mājsēdes jau atlec, nav jāšķērdējas un jāpiebaro neskaitāmas mutes.

Nākamajā vakarā stundas aizlido vēja spārniem, izvēloties garderobi un sastādot ēdienkarti.

Vēl pēc 24 stundām atjēdzos – manas zināšanas informāciju tehnoloģijās nesniedzas tālāk par "Like" un "Share" feisbukā. Ar steigu jāapgūst vismaz kaut kādas pamata iemaņas tamā zūma vidē. Tur nu ar vienu vakaru par īsu. Nepietiek, ka zini, kad un kādas podziņas spiežamas. Jebkuram sevi cienošam cilvēkam nav pie kājas, kāds viņš izskatās citu acīs. Tāpēc stutēju savu viedierīci visādos leņķos un augstumos, veros savā attēlā, līdz spēku un nervu izsīkumam mēru un pravīju, lai skatītājs otrpus ekrāna neredz ne manu zodu (tam ir nopietns iemesls!), ne krāsu pāreju pie saknēm ataugušajos matos. Uzdevums nav viegls, lai neteiktu, neiespējams.

Kad tas ir galā, jāparūpējas ne tikai par savu eksterjeru, bet arī par interjeru, kurā notiks svinības. Lai arī ar gariem zobiem, tomēr pat mājas šrubēšanas tiek pieveikta. Esmu gatava viesu uzņemšanai!

Gandrīz. Vēl taču ēdiens! Skaidrs, ka kāpostu ballei vispiemērotākie ir kāpostu tīteņi. Svinību dienā (sestdienā) ceļos agri. Tīteņu pagatavošana nemaz tik fiksi neiet. Pēdējā brīdī vēl izrādās, ka mana ņemšanās ar fizionomijas ierāmēšanu telefona ekrānā bijusi velta laika izšķiešana. Ciemiņiem taču gribēšu palielīties arī ar perfekti saklāto galdu, ekselenti noformēto ēdienu un sveču liesmu apmirdzētajām kristāla glāzēm. Visa mērīšana, līmeņošana un kompozīcijas veidošana jāsāk no jauna. Lieku ekrānu šur – neredz dārgo "Prosecco" pudeli, lieku tur – bļoda ar kāpostiem aizsedz skatu uz deserta šķīvi. Nekas cits neatliek, kā ņemt rokās striķi un pakārt telefonu pie griestiem. Kopaina izrādās kolosāla! Mans zods nav redzams, turklāt tas vēl piesedz arī vēderu!

Uz vakarpusi, kad noliktā stunda tuvojas, esmu tieši tikpat priecīgi satraukta, kā vecajos, labajos laikos, kad kuru katru brīdi bija jāatskan zvanam pie ārdurvīm. Šobrīd zvans atskan telefonā, un virtuālais groziņvakars var sākties.

Vīna pudele jau gandrīz tukša, izdzertais špukteris atraisījis mēli, uzvelkam pat pa meldiņam. Cik jauki redzēt visas mīļās sejas manā virtuvē!

Es pat sajutu Vācijā štovēto kāpostu un Anglijas pavasara jēra sautējuma smaržu! Goda vārds! Visi bijām pacentušies, bet draudzīgajā balsojumā uzvarēja Lelde. Vai jūs iedomātos ierasties uz ballīti ar kāpostā saspraustām kanapē maizītēm un Eifeļtorni fonā?

Var jau gausties – kas tā par komunikāciju bez vētrainiem apskāvieniem, kas tā par viesu uzņemšanu bez pašiem viesiem? Bet pamēģiniet jūs arī, nenožēlosiet!

Ko Tu pagatavotu uz virtuālo ballīti ar radiem un draugiem? Pastāsti! Adrese tā pati: receptes@delfi.lv Mēs gaidīsim. Un turpināsim Tev rakstīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!